Publiserte artikler

Puljespill i EL ferdig

Tett finsk blokk var ikke nok til å slå Spania. Foto: CEV

Sjette og siste runde av puljespillet i European League ble spilt i går, og dermed er lagene som har kvalifisert seg for final four i de forskjellige klassene klare. Sluttspillene blir spilt over forskjellige dager i neste uke på forskjellige steder. Mennenes Golden European League innleder med final four i Karlovy Vary i Tsjekkia 13. og 14. juni. Lagene som foruten Tsjekkia skal delta der, er Estland, Tyrkia og Portugal, som vant hver sin av de tre puljene. Finland hadde muligheten til å vinne pulje C, men tapte 1-3 for Spania i den siste kampen og ble forbigått av Portugal. Våre svenske naboer ble forøvrig nr. 3 i sin pulje og er sikret deltakelse i Golden neste sesong. Resultater og tabeller finner du her.

Kvinnenes Golden er en dag forskjøvet i forhold til mennenes og final four spilles dermed 14. og 15. juni. Kampene spilles i Budapest i Ungarn, og de som har kvalifisert seg som puljevinnere er Bulgaria, Finland og Tsjekkia. Tsjekkia var forøvrig klare allerede etter forrige runde og har gått gjennom puljespillet uten tap. Resultatene er her.

En dag etter kvinnenes Golden, spilles final four i mennenes Silver. Dette sluttspillet avvikles i Skopje i Makedonia 15. og 16. juni. I Silver er det bare to puljer med fire lag i hver, og siden Makedonia bare ble nr. 3 i sin pulje, er det den beste toeren som slår følge med puljevinnerne Latvia og Hviterussland til Skopje. Denne plassen gikk til Kroatia, som hadde vunnet en kamp mer enn Østerrike i den andre puljen. Se mer her.

European League-sluttspillene avsluttes i Nyköping i Sverige 16. og 17. juni. Sverige greide ikke å vinne puljen sin etter tap 2-3 i siste kamp mot Sveits, men de ble nr. 2 bak Estland og var uansett klare for final four som arrangør. De to lagene fra den andre puljen som skal forsøke å få opprykk til Golden ved å vinne final four, er Østerrike og Albania. Resultater og tabeller her.

Legg igjen en kommentar