Publiserte artikler

Trekløver i tet i VNL

Tijana Boškovic, 18, er viktig spiller for Serbia. Foto: FIVB

Etter at tredje runde for kvinnene i Volleyball Nations League, VNL, ble spilt ferdig i går, er det nå tre lag som har bare ett tap og som dermed topper tabellen. Av disse har USA 25 poeng, Brasil 24 og Serbia 23. Før denne runden var det to andre lag som også sto med ett tap. Det var Nederland og Tyrkia. Men Nederland tapte toppoppgjøret mot Brasil 1-3 og Tyrkia fikk to tap denne runden, 2-3 både mot Russland og Serbia, dermed er Tyrkia nå likt med Russland med 6 seire og 3 tap, mens Nederland har 7-2.

Siden Kina er sikret sluttspillplass som arrangør, vil det bli hard kamp de to gjenstående rundene før de fem supplerende sluttspillagene er funnet. Om noen flere land kan blande seg inn i diskusjonen er mer tvilsomt, Italia, Sør-Korea og Japan står med 4 seire og 5 tap på de neste plassene. Men siden alle lag har seks kamper igjen før tabellen skal gjøres opp, kan fortsatt ting skje. Men Argentina med bare tap må nok bare satse på å få lag bak seg. Tabellen ser du her.

I mennenes VNL starter andre runde i dag. De fire puljene spilles i Argentina, Brasil, Bulgaria og Polen, og allerede i dag kl. 16:00 får vi et interessant oppgjør mellom to lag som var ubeseiret forrige runde, Polen og Frankrike. Frankrike stiller til denne runden uten viktige spillere som Toniutti, Grebennikov og Ngapeth, så Polen er nok favoritter. Frankrike tåler å spare viktige spillere siden de skal arrangere sluttspillet i Lille. En annen interessant kamp får vi søndag kl. 17:40 mellom Brasil og USA. USA vant sine kamper forrige runde, mens Brasil tapte for Italia, og nå har USA hentet inn Anderson, Christenson og Russel.

Mennenes kampoppsett finner du her. Streaming kan sjekkes her.

Legg igjen en kommentar