Publiserte artikler

Endringer i Champions League

Det europeiske forbundet, CEV, har vedtatt endringer for de kommende sesongenes Champions League. Turneringen vil nå være lik for kvinnene og mennene. Verdt å merke seg er at turneringen blir avgjort i bare en finale, ikke final four som i år. Finalene går to påfølgende dager samme sted, og arrangørene trenger ikke være et av lagene som deltar. CEV utlyser etter hvert en søknadsprosess.

Av andre ting vi kan ta med, er at fra puljespillet i fjerde runde, deltar 20 lag både hos kvinnene og mennene. Denne sesongen var de 20 hos mennene og 16 hos kvinnene. Fra fjerde runde blir det ikke lenger playoff, men de åtte beste går til kvartfinale. Kvartfinaler og semifinaler avvikles i best av to kamper, mens finalen altså er bare en kamp.

Av de tjue lagene som skal delta i fjerde runde, er atten forhåndskvalifisert på grunnlag av nasjonsranking. Italia, Russland og Polen får tre lag med hos mennene, mens Tyrkia, Italia og Russland har det samme hos kvinnene. Rankingpoengene baserer seg på deltakelse i Champions League i sesongene 2016-2018. Norge har som kjent ennå ikke deltatt i Champions League og står med 0 rankingpoeng, i likhet med ca. 30 andre land.

De to siste lagene i fjerde runde kvalifiserer seg gjennom spill fra første til tredje runde. I disse rundene møtes to og to lag i borte- og hjemmekamp. CEV legger stor vekt på at Champions League er deres topprodukt, og at lagene fra de beste landene deltar her. Det blir interessant å se om Førdes kvinner og Vikings menn melder seg på til turneringen. Påmeldingsfristen er 11. juni, og første runde starter allerede 11. september. Lag som taper i en av de første tre rundene, vil gå inn i CEV-cupen.

Du kan lese CEVs melding om Champions League her.

Legg igjen en kommentar