Publiserte artikler

Sterk VNL-åpning hos mennene

Zaytsev er viktig for Italia. Foto: FIVB

Skal vi dømme etter den første av de fem rundene i mennenes Volleyball Nations League, VNL, kan vi se fram til et spennende verdensmesterskap i høst. Topplagene viser kvalitet allerede innledningsvis, og i tillegg til at de kommer med nye talenter, er også mange av stjernene med. Lagene kan stille med 14 spillere til hver runde. Disse må velges fra et utvalg på 21 spillere som er meldt inn på forhånd. De 14 som skal spille den kommende runden, må meldes inn to dager før første kamp i runden.

Helgens kamper ga både positive og negative overraskelser. To lag har full poengpott med 9. Det er Polen og Frankrike. Kanskje ikke overraskende når det gjelder Frankrike, litt mer når det gjelder Polen, men det kan se ut til at Andreas Takvams trener i Friedrichshafen, Vital Heynen, som nå også i tillegg til Friedrichshafen trener Polen, har fått ut mer av kvalitetene som finnes i polsk volleyball.

Italia og USA står også med 3 seire. Italia og Ivan Zaytsev har blitt enig om skobruken, og dermed er han inne på laget i sin ønskeposisjon som diagonal. Juantorena er også en klar styrke for laget, og det var ganske imponerende å slå Brasil, som bare manglet Lucarelli. USA sparte både Micah Christenson, Matt Anderson og Aaron Russel denne helgen, likevel sto de tilbake med tre gevinster, mot Argentina, Bulgaria og Kina.

Solide resultater var det også fra Brasil, Russland, Japan og Bulgaria, mens Serbia skuffet noe med seier bare mot Tyskland, riktignok var de i en tøff pulje med Brasil og Italia.

Fire lag står uten seier etter helgen. Det er Argentina, Tyskland, Australia og Sør-Korea. Av disse er det det siste som er blant utfordrerlagene, så her må det opprykking til skal de få spill i VNL også neste år.

VNLs hjemmeside ser du her.

Og i morgen starter tredje runde i kvinnenes VNL.

Legg igjen en kommentar