Publiserte artikler

Sølv og bronse i sanden

Christian slår forbi 210 cm høye Evandro. Foto: FIVB

De regjerende verdensmesterne i sandvolleyball, brasilianerne Evandro Goncalves og Andre Loyola, ble for sterke for Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum da de møttes i finalen i den firestjerners World Tour-turneringen i Itapema i Brasil. Mol-Sørum startet friskt og hadde lenge føringen i første sett, men etter hvert ble brasilianernes rutine og trykket fra både dem og de mange tusen hjemmetilskuerne for sterkt for de norske. Med 2-0 (21-18, 21-16) var brasiliansk gull sikret. Men Anders og Christian viste at de hører hjemme på dette nivået, og satte seg i respekt i dette som var deres første World Tour-finale. Du kan lese mer hos FIVB her. Se også artikkel i VG her. Facebooksiden til det norske laget er her. Vil du se kampen om igjen, ligger den på YouTube her.

Kommende uke blir en rolig uke i World Tour. Det skal gå en enstjerners turnering i Miguel Pereira i Brasil. Mol-Sørum deltar ikke her, deres neste store konkurranse blir Norgestour i Strandvik i Hordaland 8.-10. juni. Et norsk lag er imidlertid meldt på i Miguel Pereira. Det er Stian Opsahl og Jonas Tomter. De er kommet med i kvalifiseringen, så får vi se om de tar turen over etter NEVZA-turnering i Danmark for å slå seg inn blant de seksten i hovedrunden.

I NEVZA-turneringen i Odense ble det norsk bronsemedalje. Den gikk til Svein Oddmund Solhaug og Lars Tveit Retterholt. Medaljen fikk de uten kamp da deres danske motstandere måtte gi seg etter skade. I toppen ble det dobbelt dansk. Kristoffer Abell og Daniel Thomsen vant finalen mot laget som slo Solhaug-Retterholt i semifinalen, Morten Overgaard og Daniel Jonassen. Les mer på de danske sidene her.

De norske plasseringene i Odense ble ellers:
Nr. 7 Christian Helland-Jørn Olav Gamlemoen og Stian Opsahl-Jonas Tomter
Nr. 9 Sadegh Mohajer-Kjetil Tellnes
Nr. 17 Vegard Løkken-Erlend Henriksveen

Legg igjen en kommentar