Publiserte artikler

Puljevinnere i Brasil

Christian i angrep mot Tyskland. Foto: FIVB

Det går litt opp og ned for de norske lagene i firestjernersturneringen i Itapema i Brasil. Best går det for Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum. Etter to tette puljekamper står de tilbake som puljevinnere og går direkte til andre runde i eliminasjonsspillet. Dermed kan de ikke bli dårligere enn nr. 9 i turneringen. Puljeseieren har de fått ved først å slå polakkene Kujawiak-Rudol 2-1 (14-21, 22-20, 15-9), og deretter vinne puljefinalen mot Ehlers-Schümann fra Tyskland, også her 2-1 (21-10, 16-21, 15-11). Hvem de norske skal møte i sin første eliminasjonskamp vil ikke bli klart før senere i dag, men de første andrerundekampene går kl. 22:00 i kveld norsk tid.

Norge har med et lag til i hovedrunden i Brasil. Det er Anders’ fetter og bror, Mathias Berntsen og Hendrik Nikolai Mol. De har tapt sin første puljekamp. Varenhorst-Bouter fra Nederland ble for sterke og vant 2-0 (21-11, 21-17). For å gå til eliminasjonsspillet må da Mathias og Hendrik slå Herrera-Gavira fra Spania i dag. Denne kampen går kl. 15:30. Resultatene finner du her.

Det tredje laget som deltok i Itapema, Ingrid Lunde og Oda Johanne Ulveseth, kom seg dessverre ikke inn i hovedrunden. I den ene kvalifiseringskampen de trengte å vinne, ble det tap 0-2 (12-21, 13-21) mot Strbova-Dubovcova fra Slovakia.

Det går også en enstjerners turnering med norsk deltakelse denne helgen. Turneringen går i Aydin i Tyrkia, og der er Victoria Faye Kjølberg og Ane Guro Tveit Hjortland inne i den seksten lag store hovedrunden. I puljespillet innleder de mot Yurtsever-Nezir fra Tyrkia kl. 15:40. Resultatene kommer her. Også i denne turneringen er det modifisert puljespill, som betyr at lagene spiller to kamper i puljespillet. Laola1.tv viser kampene, sjekk her.

Legg igjen en kommentar