Publiserte artikler

Utvidet European League

Da den nye Volleyball Nations League, VNL, førte til at færre land fikk spille i FIVBs verdensomspennende turneringer, World League og Grand Prix, ble det behov for mer tilbud til de av Europas landslag som nå sto uten oppgaver om sommeren. Det europeiske forbundet, CEV, valgte da å utvide den allerede eksisterende European League. Det gjorde de ved å innføre gull- og sølvligaen, Golden European League og Silver European League. I Golden deltar tolv lag i begge klassene, i Silver åtte.

I begge ligaene er lagene delt i puljer på fire lag, og de vil møtes en gang borte og hjemme. Det vil bli spilt både i helgene og midt i uken. De første kampene spilles kommende lørdag, de siste 6. juni, så det er et konsentrert kampprogram. Turneringen avsluttes med final four, og arrangørene der er allerede utpekt. For mennenes Golden går den i Karlovy Vary i Tsjekkia 13.-14. juni, for kvinnenes Golden i Budapest i Ungarn 14.-15. juni, mens Silver for mennene går i Skopje i Makedonia 15.-16. juni, for kvinnene i Nyköping i Sverige 16.-17. juni. Vinnerne av Golden European League vil ha mulighet til å kvalifisere seg til VNL, mens vinnerne av Silver rykker opp til Golden neste sesong.

Du kan lese mer om European League her. Resultatene for Golden kommer her, for SIlver her. En del av kampene vises på laola1.tv, sjekk her.

Kommentarer (2)