Publiserte artikler

Volleyball Nations League starter

I dag starter FIVBs nyskapning Volleyball Nations League (VNL). Som kjent erstatter VNL mennenes World League og kvinnenes Grand Prix. Seksten lag deltar i hver klasse, og alle vil møtes i løpet av fem uker. Fire og fire lag settes opp i puljer og spiller mot hverandre over tre dager. På denne måten vil alle land ha muligheten til å ha hatt et puljearrangement. Når alle lagene har spilt femten kamper, samles de fem beste samt arrangørlandet til sluttspill. Kvinnenes sluttspill skal gå i Nanjing i Kina 27. juni – 1. juli, mennenes i Lille i Frankrike 4.-8. juli.

Det er kvinnene som starter sin VNL først. De spiller alle puljekampene på hverdager, tirsdag til torsdag, og de første kampene går i dag. Puljekampene denne uken går i Kina, Russland, Brasil og USA. På grunn av tidsforskjellene vil den første kampen gå allerede kl. 10:00 norsk tid. Det er kampen Belgia-Sør-Korea, som spilles i Ningbo i Kina, den neste i dag går mellom Thailand og Nederland i Ekaterinburg i Russland. Kampstart kl. 13:00. Kampstart for alle kampene ser du her.

Mennenes turnering starter fredag 25. mai.

Det spilles ikke bare om heder og ære i turneringen, det kan også vinnes en del penger, totalt 3.760.000 dollar. Det gis 9.000 dollar for vunnet kamp, 4.000 for tapt. Seier i sluttspillet gir laget 1.000.000 dollar, nr. 2 får halvparten. Det gis også individuelle premier til slutt. MVP får 30.000 dollar, hver enkelt i drømmelaget får 10.000 dollar.

Vi er usikre på hvor kampene vil bli vist, FIVB har inngått avtale med IMG om å vise alle kampene, muligens ved pay-per-view, les her.

Legg igjen en kommentar