Publiserte artikler

Zenits fjerde på rad

Zenit Kazans gullvinnere. Foto: CEV

Zenit Kazan viste nok en gang at laget er Europas, og kanskje verden beste klubblag, da de for fjerde gang på rad og sjette totalt vant mennenes Champions League. Men i finalen på hjemmebane i Kazan i går satt seieren langt inne. Motstanderne Cucine Lube Civitanova så ut til å vinne den forrykende finalekampen både 3-1 og 3-2. I tillegg hadde laget settball i første sett. Men Kazan, og spesielt cubaneren Wilfredo Leon ville det annerledes. Han startet kampen beskjedent med -8 % angrepseffekt i første sett og 11 % i andre. Men totalt endte han på 33 poeng, 59 % kill og 33 % effekt. Poengene fikk han med 27 angrep, 2 blokker og 4 ess, det siste på matchballen. Leon, som nå forlater Kazan for Perugia, blir vanskelig å erstatte.

Civitanova viste også foran 7.000 tilskuere i Baskethall Kazan at de har et klasselag. Osmany Juantorena var kanskje den det var ventet flere bidrag av i finalen, men en halvskadet Tsvetan Sokolov, lagets toppscorer med 29 poeng og 62 % kill, viste at Bulgaria må håpe at han blir fullt klar til VM. Resultatene i Kazans favør i finalen ble 29-27, 18-25, 23-25, 25-23, 17-15. Du kan lese mer om final four her og her. Statistikken fra finalen er her.

Bronsefinalen ble også en livlig affære der Sir Colussi Sicoma Perugia til slutt slo Zaksa Kedzierzyn-Kozle 3-2 (17-25, 29-27, 19-25, 25-23, 15-7). I semifinalene slo Kazan Perugia 3-0, mens Civitanova vant 3-1 over Zaksa.

Et drømmelag ble som vanlig kåret. Det ser slik ut:
MVP: Maxim Mikhailov, Zenit Kazan (RUS)
Opplegger: Alexander Butko, Zenit Kazan (RUS)
Diagonal: Tsvetan Sokolov, Cucine Lube Civitanova (BUL)
Kanter: Osmany Juantorena Portuondo, Cucine Lube Civitanova (ITA) og Wilfredo Leon Venero, Zenit Kazan (POL)
Midter: Dragan Stankovic, Cucine Lube Civitanova (SRB) og Marko Podrascanin, Sir Colussi Sicoma Perugia (SRB)
Libero: Jénia Grebennikov, Cucine Lube Civitanova (FRA)

Legg igjen en kommentar