Publiserte artikler

Berlin tyske mestere

Berlin Recycling Volleys. Foto: BR Volleys facebook

VfB Friedrichshafen med Andreas Takvam som fast midtspiller, greide ikke å kopiere sesongens seire i supercup og cup da de møtte Berlin Recycling Volleys til den femte og avgjørende finalekampen om det tyske mesterskapet. Berlin hadde vunnet både den første og den andre finalekampen, men Friedrichshafen kjempet seg tilbake og tok de to neste. Foran nesten 4.000 tilskuere på hjemmebane i Friedrichshafen hadde derfor Friedrichshafen god tro på at de skulle få revansje for fjorårets finaletap mot de samme motstanderne. Men Berlin var best i alt, og selv om trener Heynen forsøkte flere varianter i oppstillingen, hadde de aldri muligheten. Berlin førte hele veien og vant 3-0 (25-20, 25-17, 25-22). Andreas hadde en grei kamp med 57 % kill og en blokk, men Friedrichshafen slet så pass mye i mottak at det var begrenset hvor mye midtangriperne kunne brukes.

Dette var Berlins niende mesterskap, det tredje på rad.

Tyske mestere i kvinneklassen er SCC Palmberg Schwerin. De har slått Allianz MTV Stuttgart 3-0 i kamper i finalespillet.

Ellers har Olympiakos Pireus vunnet mennenes mesterskap i Hellas. PAOK Thessaloniki, som hadde vunnet de tre siste årene, ble slått 3-0 i kamper i finalen. Dette var Olympiakos’ 28. seriemesterskap, det forrige kom i 2014.

Norges nye landslagstrener Matt van Wesel har med klubblaget sitt i Nederland, Sliedrect Sport, vunnet alt denne sesongen, supercup, cup og serie. Seriemesterskapet ble tatt med 3-1 i kamper i finalen mot Coolen-Alterno.

Legg igjen en kommentar