Publiserte artikler

Ut i sanden igjen

Mai er en aktiv måned for verdens sandvolleyballspillere. Etter fire FIVB-turneringer forrige uke, er det klart for tre nye denne. To av turneringene er på det laveste nivået, en-stjerners, og de går i Vietnam og Thailand, henholdsvis på øya Tuan Chau og i hovedstaden Bangkok. Turneringen i Vietnam er bare for kvinner, den i Thailand for begge kjønn. Ingen av disse turneringene har norsk deltakelse. Stian Opsahl og Jonas Tomter var påmeldt i Bangkok, men har ikke fått plass verken i hovedrunden med 12 forhåndskvalifiserte eller kvalifiseringen med 16 lag.

I den tredje turneringen har imidlertid fire norske lag fått plass. Dette er en tre-stjerners turnering som går i Luzern i Sveits. Her har to norske lag fått plass i hovedrunden som skal spilles med 32 lag. Det er Ingrid Lunde og Oda Johanne Ulveseth i kvinneklassen og Mathias Berntsen og Hendrik Nikolai Mol i klassen for menn. Åtte av lagene i hovedrunden kommer fra en kvalifisering med inntil 32 lag. Her har Victoria Faye Kjølberg-Ane Guro Tveit Hjortland og Lars Tveit Retterholt-Svein Oddmund Solhaug kommet med.

Kvalifiseringsturneringen starter i morgen, hovedrunden torsdag. Kampoppsettet for kvalifiseringen blir klart i kveld og kommer her for kvinnene, her for mennene.

Legg igjen en kommentar