Publiserte artikler

Flere mestere

Vinnerne av Champions League, VakifBank Istanbul. Foto: CEV

VakifBank Istanbul vant Champions League for kvinner i år som i fjor, og tok sin fjerde tittel totalt i mesterskapet. Størst problemer hadde laget med å vinne semifinalen lørdag mot Imoco Volley Conegliano. Etter ledelse 2-0 i sett, kom Conegliano sterkt tilbake og vant de to neste. I det femte vekslet ledelsen, men til slutt ble det VakifBank som fikk overtaket etter at de gikk fra 9-12 til 13-12. Seierssifrene ble 25-22, 25-21, 17-25, 15-25, 16-14.

Finalen ble enklere. Hjemmelaget CSM Volei Alba Blaj, som hadde overrasket ved å vinne semifinalen mot det andre Istanbul-laget, Galatasaray, med 3-1 (23-25, 25-17, 25-22, 25-22), hadde lite å stille opp og måtte se VakifBank vinne klart 3-0 (25-17, 25-11, 25-17). Conegliano vant bronsefinalen mot Galatasaray, også der ble det 3-0 (25-17, 25-18, 25-20).

Et all star-lag ble utpekt. Det ser slik ut:
MVP: Gözde Kirdar (VakifBank Istanbul – TUR) (Hun legger forøvrig opp etter mesterskapet)
Opplegger: Joanna Wolosz (Imoco Volley Conegliano – POL)
Diagonal: Ana Yilian Cleger Abel (CSM Volei Alba Blaj – CUB)
Kanter: Zhu Ting (VakifBank Istanbul – CHN) og Kimberly Hill (Imoco Volley Conegliano – USA)
Midter: Milena Rasic (VakifBank Istanbul – SRB) og Nneka Obiamaka Onyejekwe (CSM Volei Alba Blaj – ROU)
Libero: Hatice Gizem Örge (VakifBank Istanbul – TUR)

Europa har også fått noen nye nasjonale mestere. I Italia har mennene til Sir Safety Conad Perugia vunnet den femte og avgjørende finalekampen mot Cusine Lube Civitanova. Med 3-0 (25-22, 25-23, 27-25) foran 4.300 tilskuere i Perugia, hadde hjemmelaget vunnet serien av finalekamper med 3-2. Med denne seieren har Perugia vunnet både supercupen, cupen og serien denne sesongen, alle tre titlene for aller første gang.

I Nederland måtte det også fem kamper til før mennenes serievinner ble funnet. Men etter 3-1 (25-22, 21-25, 25-22, 25-23) mot Seesing Personeel Orion var det klart at Abiant Lycurgus fra Groningen hadde tatt sin tredje mesterskapstittel på rad.

England har kåret to mestere denne helgen. I kvinneklassen vant Durham golden set med 15-13 etter at det sto 1-1 i kamper mellom dem og Northumbria. Hos mennene gikk Northumbria til topps med 2-0 i kamper mot IBB Polonia London. Dette var Northumbrias niende mesterskap.

Frankrike har også funnet en mester hos mennene. Det ble Tours VB, som tok sin sjuende tittel ved å vinne finalen mot Chaumont VB 52 Haute-Marne med 3-1 (22-25, 25-13, 25-17, 25-18).

I Belgia har mennene til Noliko Maaseik brutt den fem år lange seiersrekken til Knack Roeselare, forøvrig Rune Fastelands nye klubb, og vunnet det belgiske mesterskapet for femtende gang. I finaleserien vant Maaseik 3-0 i kamper.

Kvinnenes mestere i Finland ble HPK fra Hämeenlinna. I finaleserien vant de 3-2 i kamper over LP Viesti. I serien ble laget til norske Julie Mikaelsen, Nurmon Jymy, nr. 7 av de 9 lagene i serien.

Legg igjen en kommentar