Publiserte artikler

Norsk universitetsmester i USA

I går gikk finalen i NCAA-mesterskapet i volleyball for menn i USA. NCAA står for National Collegiate Athletic Association, og er en organisasjon som regulerer idrettsprogrammene til college og universitet i USA og Canada. Gjennom våren har lagene spilt seg fram til avgjørelsen der seks lag var samlet i Pauley Pavilion i Los Angeles. Long Beach State, der Bjarne Nikolai Huus fra Førde har sin siste sesong, har hatt en god sesong og var direktekvalifisert til semifinalen. Der møtte de vinnerne de siste to sesongene, Ohio State. Denne kampen vant Long Beach med 3-1. I finalen sto de så overfor UCLA, som i sin semifinale hadde slått BYU 3-1.

Finalen ble jevn og spennende. Long Beach vant det første settet før UCLA tok de to neste. UCLA førte også lenge i det fjerde, blant annet ledet de 17-14. Men rundt 20-streken utlignet Long Beach og greide til slutt å hale settet i land. Og selv om det femte lenge var jevnt, var det Long Beach som styrte og til slutt vant kampen 3-2 (25-19, 23-25, 20-25, 26-24, 15-12). Bjarne Nikolai Huus startet alle settene og bidro med 6 poeng. Han kan nå kalle seg amerikansk mester. Ekstra stas er det at dette er bare det andre mesterskapet til Long Beach. Det første vant de i 1991, og da var dagens trener, Alan Knipe, spiller på vinnerlaget. Du kan lese mer her og her. En artig sak er at en annen nordmann, Asbjørn Vølstad, to ganger er blitt mester for gårsdagens finaletaper.

En annen norsk spiller, Mari Aase Hole, har også en viss medvirkning på et lag som er blitt nasjonale mestere. Hun spilte for Béziers i høst før hun skadet seg, og i går slo de RC Cannes 3-2 (25-22, 20-25, 25-18, 25-27, 15-8) i mesterskapsfinalen. Dette er Béziers’ første mesterskap noen sinne.

I Polen spilte ingen norske i finalen. Men hos mennene der har PGE Skra Bełchatów kommet tilbake på toppen etter å ha slått de to siste sesongenes mestere, ZaksaKędzierzyn-Koźle, 2-0 i kamper. Skra vant forrige gang i 2014.

Kommentarer (1)