Publiserte artikler

Sandoppdateringer

Ane Guro jubler for hovedrundespill i Tyrkia. Foto: FIVB

Det internasjonale forbundet, FIVB, har hele fire World Tour-turneringer gående denne uken, og tre av dem har norsk deltakelse. Bare den tostjerners turneringen for kvinner i Phnom Penh i Kambodsja mangler norske spillere i startlisten. Men som tidligere meldt er Norge representert i en firestjerners i USA og en trestjerners i Tyrkia. I tillegg skal Janne Pedersen og Hanne Haugen Aas Zylstra delta i en enstjerners som starter i Filippinenes hovedstad Manila i dag. I denne turneringen skal 16 lag spille i hovedrunden. Denne er med modifisert puljespill fulgt av singel eliminasjon. I kvinneklassen er bare seksten lag påmeldt, så her behøves ingen kvalifisering. De to norske starter dermed puljespillet i morgen. Resultatene kommer her.

I Mersin i Tyrkia har Ane Guro Tveit Hjortland og Victoria Faye Kjølberg spilt en glimrende kvalifisering og dermed kommet inn i dagens hovedrunde sammen med de to forhåndskvalifiserte norske, Ingrid Lunde-Oda Johanne Ulveseth og Mathias Berntsen-Hendrik Nikolay Mol. I sin første kvalifiseringskamp feide Hjortland Kjølberg ungarerne Lutter-Szombathelyi av banen med 2-0 (21-10, 21-13). Deretter led Juliana-Andressa fra Brasil samme skjebne med 16-21, 10-21. Starten i hovedrunden ble ikke like bra, det ble tap 0-2 (13-21, 11-21) for Davidova-Shchypkova fra Ukraina. Men de har fortsatt mulighet til å gå til eliminasjonsspillet om de slår Motrich-Abalakina fra Russland i morgen.

Et lag som er videre, er imidlertid Lunde-Ulveseth. De slo Bonnerova-Nakladalova fra Tsjekkia 2-1 (21-11, 15-21, 18-16) og skal spille puljefinale mot Pardon-Tiegs fra USA kl. 14:30. Kvinnenes resultater er her. Berntsen-Mol har ikke spilt puljekamp ennå. Kl. 11:30 møter de Regza-Smits fra Latvia. Resultatene er her.

I Huntington i California har ikke kvalifiseringen gått like bra for de to norske lagene som har spilt den. Både Jørn-Olav Gamlemoen-Christian Helland og Stian Opsahl-Jonas Tomter vant sine første kvalifiseringskamper, men tapte deretter de avgjørende. Men de spilte i hvert fall maksimalt med sett, seks hver. Se resultatene her. Da er det bare Anders Berntsen Mol-Christian Sandlie Sørum tilbake av de norske i denne turneringen. Hovedrunden spilles som nevnt etter «gamlemåten» med dobbel eliminasjon, og Mol-Sørum starter mot Wilson-Losik fra USA kl. 20:00 i kveld. Wilson-Losik har slått seg inn i hovedrunden ved å vinne tre kvalifiseringskamper. Vinner de norske den første kampen, møter de Pedlow-Schachter fra Canada i andre runde kl. 23:10. Resultatene kommer her.

Legg igjen en kommentar