Publiserte artikler

Vikings menn seriemestere

Vetle Hylland (18) ble avgjørende for Viking i går. Foto: Frode Andersen

Mennenes elitelag hos TIF Viking har rasket med seg det som er mulig å vinne i skandinavisk volleyball denne sesongen. Bare i europacupen ble det stopp i 1/16-finalen, men ellers er det blitt seier i NEVZA Club Championship, i NM-finalen, i grunnserien, og i går ble sesongen toppet med seier i sluttspillfinalen i Mizunoligaen.

Men seieren i går satt langt inne. Etter tap i første finalekamp på bortebane mot Førde i Sande forrige helg, måtte laget vinne returkampen på hjemmebanen Stemmemyren. Og om det skulle skje, måtte også et avgjørende golden set vinnes. Den første delen av oppgaven gikk greit, de tre settene i hovedkampen ble vunnet 25-19, 25-18, 25-21, der Førde bare hang med til et stykke ut i første sett, men der laget viste at det ikke hadde tenkt å gi seg uten sverdslag ved å sette Viking under press på slutten av det tredje.

Det var derfor duket for det høyst usikre gylne settet, et kort sett der alt kan skje. Og de rundt 250 jublende tilskuerne på tribunen fikk med seg det meste. Førde kom best i gang og ledet 6-3 før Viking utlignet. Ved sidebytte hadde Førde 8-7 før Viking kom foran på 11-10. Men sterk serving fra Mathias Loftesnes kombinert med noe rot og misforståelser hos Viking ga Førde lagets første matchball på 14-11. Mange Vikingtilhengere så nok mørkt på mulighetene for seier da, men da Mathias servet ut, grep Viking muligheten. To gode server fra Anders Røneid ga mulighet for to angrep som Vetle Hylland satte inn, og dermed utligning til 14-14. Førde vant det neste angrepet, men da den neste serven også ble feil, var det duket for serveshow fra Vetle. Først en knallhard, umulig å holde, deretter en som så ut til å gå ut, men som havnet på linjen. Og med 17-15 hadde Viking vunnet også sluttspillet.

Les reportasje hos NVBF her, Vikings facebookside her.

Legg igjen en kommentar