Publiserte artikler

Jentene videre

Emilie Olimstad t.v. var viktig spiller for Norge. Foto: CEV

De norske jentene som har spilt EM-kvalifisering i klasse U19 i Monza i Italia denne helgen, har gjort en kjempeprestasjon og tatt seg videre til neste runde i kvalifiseringen. I går slo Norge Østerrike klart med 3-0, og etter at Norge hadde tatt ett poeng mot Tsjekkia lørdag i en kamp der Tsjekkia ledet 2-0, var det klart at Norge ble nr. 2 i sin pulje bak Italia.

Alle de sju puljevinnerne som har spilt kamper denne helgen er klare for sluttspillet sammen med arrangørlandet Albania. De sju lagene som ble nr. 2, samt beste treer, får en ny mulighet til å kvalifisere seg for sluttspillet. De spiller en ny runde helgen 28. juni-1. juli. De åtte lagene deles i to puljer som spiller alle mot alle innbyrdes. De to beste i hver pulje tar seg så til EM.

Oppsettet for disse puljene er ennå ikke klart, men i tillegg til Norge skal disse delta: Hellas, Hviterussland, Nederland, Romania (beste treer), Slovakia, Slovenia og Tyskland. Kanskje får vi et norsk lag i EM-sluttspill for første gang?

Les mer om helgens kamper hos CEV her. Statistikk fra de to norske kampene i helgen er her og her.

Legg igjen en kommentar