Publiserte artikler

Guttene har spilt ferdig

Den norske troppen i Italia. Foto: CEV

Som ventet ble hjemmelaget Serbia for sterke for de norske guttene i EM-kvalifiseringen for gutter født 1999 og senere. Serbia vant 3-0 (25-17, 25-12, 25-20) etter å ha hatt full kontroll i de to første settene. I det tredje førte imidlertid Norge lenge, med opptil fem poengs ledelse. Men mot slutten ble de innhentet, og fra stillingen 17-19 tok Serbia 7 poeng på rad, og selv om Norge stoppet den første matchballen, ble den neste vunnet av serberne. Med det har de norske guttene spilt ferdig i Serbia, og Serbia og Portugal avgjør i dag hvilket lag som vinner puljen og får direkte billett til EM-sluttspillet U20 i Nederland og Belgia. Statistikk fra Norge-Serbia finner du her, referat fra alle guttekampene som ble spilt i går, ser du her.

De norske jentene i klasse U19 startet sin turnering i går. Kampene går i Monza i utkanten av Milano, og foruten hjemmelaget, er Østerrike og Tsjekkia norske motstandere. Norge fikk tøffest mulig motstand i går da de møtte fjorårets sølvvinner i U18, Italia. Hjemmelaget viste seg sterkest, selv om Norge kjempet godt i de to første settene, bare Emilie Olimstad kunne fullt ut matche motstanderne, og hun endte også som kampens toppscorer med 22 poeng, etter 20 angrepspoeng (50 % kill) og 2 blokkpoeng. Etter at Norge spesielt i det andre settet hadde vist tenner, satte Italia skapet på plass og vant det siste lett, og med det kampen 3-0 (25-18, 25-20, 25-11).

Den norske oppstillingen besto i hovedsak av Live Sørbø som opplegger, Tuva Aarrestad diagonal, kantene Emilie Olimstad og Frida Berntsen, midtene Wilde Johansen og Oda Steinsvåg, og Kari Vølstad Bogen som libero. Les mer om kampen hos CEV her, kampstatistikk er her.

I dag spiller Norge mot Tsjekkia. Kampstart er kl. 16:00, og du kan følge kampen på laola1.tv her.

Et lag er allerede klart for sluttspillet i Albania. Det er de russiske jentene i pulje B. Av en eller annen grunn stiller ikke Ukraina i denne puljen, og siden Russland allerede har vunnet begge kampene, er de vinnere. Denne puljen spilles i Anapa ved svartehavskysten i Russland. Her går også en guttepulje, og Jan-Gunnar Belsby er en av de som som dømmer de to puljene.

Legg igjen en kommentar