Publiserte artikler

Portugal for sterke

Den norske troppen i Serbia. Foto: CEV

Det ble tap 0-3 (17-25, 21-25, 23-25) for Portugal i Norges første kamp i EM-kvalifiseringen for gutter født 1999 og senere. I det første settet virket guttene preget av stundens alvor, der ble de liggende etter hele veien. Men i det andre settet kom laget bedre i gang og ledet det meste av veien før det raknet mot slutten. Tapet hang litt igjen i starten av det tredje settet, men laget kjempet seg inn i kampen igjen og lagene fulgte hverandre til siste slutt, da Portugal sikret seg de avgjørende to poengene de trengte for å vinne kampen.

Norges oppstilling besto for det meste av opplegger Jakob Solgaard Thelle, diagonal Åsmund Vingen Sunde, midtene Sveinung Berg Olsen og Håkon Mydland, libero Andreas Sletvold og kanten Kristian Røv. På den siste kantplassen spilte både Stian Endresplass, Simon Hopland og Andreas von Brandis. Den offisielle statistikken viser at portugiserne var klart bedre i angrep og hadde flere blokkpoeng, mens Norge hadde flere ess og færre feilserver enn Portugal, mens lagene var omtrent like gode i servemottak.

I dag møter Norge arrangørlandet Serbia til sin siste puljekamp, siden det bare er tre lag i denne puljen. Med bakgrunn i resultatene fra EM U19 i fjor (denne klassen er nå endret til U18), er nok Serbia favoritter her, men alt kan skje, og Norge må vinne for å ha mulighet til å gå til sluttspillet i EM U20 i Nederland og Belgia 17.-22. juli. Kampen går kl. 20:00. Trolig blir den streamet her.

Du kan lese mer om gårsdagens kamp hos CEV her. Statistikken ser du her.

Og jentene i U19 starter sin kvalifisering i dag kl. 19:00 mot Italia, sjekk stream på laola1.tv her.

Legg igjen en kommentar