Publiserte artikler

EM-kvalifisering

Guttenes bruttotropp til EM U20. Foto: CEV

Denne uken skal de norske guttene født 1999 og senere, og de et år yngre jentene forsøke å kvalifisere seg til EM U20 og EM U19. Begge lagene skal i gang med puljespill. Guttene er i Zrenjanin i Serbia, jentene skal til Monza i Italia. Kvalifiseringen foregår ved at 28 jentelag og 29 guttelag er fordelt i puljer med tre eller fire lag. Hos jentene er det sju puljer med fire lag i hver. De sju vinnerne går direkte til EM-sluttspillet i Albania 1.-9. september, mens toerne og den beste treeren går til neste kvalifiseringsrunde. Derfra tar fire lag seg videre til sluttspillet.

Hos guttene er det både tre og fire lag i puljene, åtte i alt. Puljevinnerne går til EM i Nederland og Belgia 14.-22. juli, mens toerne går til neste runde, der de to siste lagene finnes.

De norske guttene er i en trelagspulje og møter allerede i morgen kl. 20:00 Portugal. Hjemmelaget Serbia er motstandere fredag kl. 20:00.

De norske jentene har foruten Italia, Tsjekkia og Østerrike i sin pulje. De får en tøff start, hjemmelaget er motstandere fredag kl. 19:00. Denne kampen blir streamet på laola1.tv, sjekk her. Lørdag kl. 16:00 er Tsjekkia motstandere, mens de avslutter kvalifiseringen søndag kl. 16:00 mot Østerrike. Laola1.tv streamer også begge disse kampene.

Resultatene til de norske guttene finner du her, til jentene her.

NVBF har ikke kommet med de endelige laguttakene til de norske lagene, men de innmeldte bruttotroppene finner du her for guttene, her for jentene.

Legg igjen en kommentar