Publiserte artikler

Kvalen sveitsisk mester

Jonas Kvalen, nr. 9, og Lausanne jubler for sveitsisk mesterskap. Foto: facebook.com/LUCVolleyball

Jonas Kvalen og Lausanne UC er blitt sveitsiske mestere i volleyball etter å ha slått Biogas Volley Näfels 3-0 i kamper i best av fem-serien. Resultatet i den siste kampen ble 3-1 (25-22, 25-22, 23-25, 25-10), med Jonas som toppscorer med 22 poeng. Lausanne vant også grunnserien, og seriemesterskapet et lagets første siden 2008. I alt har laget vunnet åtte sveitsiske mesterskap.

Jonas startet sesongen som diagonalspiller, men har under veis blitt omskolert til kantspiller, en rolle han tydeligvis etter hvert trives med. Så får vi se om sirkelen etter hvert blir sluttet, det er mange lag som også ønsker ham som opplegger.

Vi nevner også at de svenske seriemesterne hos mennene er kåret. Hylte/Halmstad brøt de regjerende mesterne Linköpings 30 kamper lange rekke denne sesongen uten tap og slo dem 3-0 i kamper i sluttspillfinalene. Hylte/Halmstad er dermed svenske mestere for åttende gang, forrige gang var i 2013. Kvinnenes finaler er ikke ferdigspilt. Hylte/Halmstad er en av finalistene der også, men de ligger under 1-2 i kamper for Engelholm.

 

Legg igjen en kommentar