Publiserte artikler

Førdes kvinner seriemestere

Førde seriemestere sesongen 2017-2018. Foto: Førde VBKs facebook

Førdes kvinnelag har gjennomført en strålende sesong. Etter at de ble norgesmestere i januar, har de også toppet tabellen i grunnserien, og i går kronet de prestasjonene med å slå Toppvolley Norge (TVN) i et avgjørende golden set, og med det bli seriemestere. Grunnen til at de måtte spille golden set, var at de unge jentene hos TVN, der de fleste spillerne er første- og andreklassinger, presset de eldre og mer rutinerte, og vant den første kampen i serien best av to. Denne kampen gikk lørdag i Gaularhallen i Sande i Sunnfjord, og TVN vant med 3-2. Dermed var Førde tvunget til både å vinne gårsdagens kamp, samt vinne et ekstra golden set til 15 poeng. Denne jobben greide altså Førde ved først å vinne 3-1, og deretter det avgjørende settet 15-5.

Gårsdagens kamp gikk også i Gaularhallen, slik sett var det en enda større prestasjon at Førde greide å vinne på det som ikke er deres vanlige bane i Førdehuset. Grunnen til at begge kampene ble spilt denne helgen uten at TVN fikk mulighet til hjemmekamp, var at flertallet av TVNs spillere allerede onsdag reiser til Italia for å spille kvalifisering til EM U19.

Les mer om kampen hos NVBF her. Se også reportasje hos NRK Sogn og Fjordane her.

Etter kampen ble det gitt utmerkelser til de beste kvinnene i årets Mizunoliga. Dette er en tradisjon som er tatt opp igjen etter initiativ fra Norsk Toppvolleyball. Hvem som fikk utmerkelsene kan du se på NVBFs side her.

Legg igjen en kommentar