Publiserte artikler

Danske mestere

Gentofte er danske mestere. Foto: DVBF

De danske seriemesterne ble kåret denne uken. I Danmark spilles sluttspillfinalen i best av fem kamper, og torsdag sto kvinnelagene til Brøndby og Holte klar til den femte og avgjørende finalekampen etter at lagene hadde vunnet på hjemmebane to ganger hver. Ettersom Brøndby hadde vunnet grunnserien, var det de som hadde hjemmebanefordel i den femte kampen, og nok en gang viste denne fordelen seg avgjørende, Brøndby vant kampen 3-0 (25-16, 25-21, 25-22), og er dermed danske seriemestere. Dette var sjuende gang i løpet av de åtte siste årene disse to lagene møttes i finalen, i fjor gikk Holte, som den gang hadde Julie Heile Mikaelsen på laget, til topps. Du kan lese mer om finalen her.

I går var det de danske mennenes tur til å spille en femte og avgjørende finalekamp. Gentofte hadde vunnet grunnserien og skulle spille avgjørende kamp på hjemmebane. Motstanderne var Middelfart. De var blitt nr. 3 i grunnserien, men hadde slått seg fram ti finalen ved å slå ut toerne Hvidovre i semifinalen med 3-1 i kamper, mens Gentofte hadde slått ut Marienlyst med de samme sifrene.

I den avgjørende kampen viste Gentofte seg sterkest og vant 3-0 (25-23, 25-20, 25-21) i en tett batalje. Med det tok Gentofte sitt sjette danske mesterskap. Du kan lese mer her.

Legg igjen en kommentar