Publiserte artikler

Takvam til finale

Blir det ny jubel for Andreas, t.v., og Friedrichshafen? Foto: Kram/VfB

For sjette år på rad skal laget til Andreas Takvam, VfB Friedrichshafen, og Berlin Recycling Volleys møtes i den tyske mesterskapsfinalen. Dette ble klart etter at begge lagene vant den andre semifinalekampen i serien best av tre i går. Berlin slo ut United Volleys Rhein-Main, mens Friedrichshafen beseiret Hypo Tyrol AlpenVolleys Haching. Dette siste laget er litt spesielt. Det er stasjonert i Innsbruck i Østerrike, og er en sammensetning av det tidligere østerrikske Hypo Tyrol Innsbruck og TSV Unterhaching fra Tyskland, kanskje bedre kjent som Generali Haching da det for noen år siden kjempet i toppen i Tyskland, før det måtte trekke seg fra den tyske toppserien på grunn av økonomiske problemer for fire år siden. Den nye sammensetningen fikk så tildelt et wild card før inneværende sesong.

I gårsdagens kamp i Olympiahalle i Innsbruck hadde Friedrichshafen små problemer med å sikre seg finaleplassen. Etter 1-3 i hjemmekampen, ble kampen i går vunnet 3-0 (25-20, 25-20, 25-15), og Andreas var sterk bidragsyter til seieren fra sin midtplass. Sammen med diagonalen Bołądź ble han lagets toppscorer med 15 poeng etter 12 angrepspoeng (71 % kill) og 3 blokkpoeng.

Finalen mot Berlin spilles i best av fem kamper. Den første finalekampen er planlagt å spilles 26. april, men er ikke endelig fastsatt. Så får vi se om Berlin har en mulighet, hittil denne sesongen har de tapt fem kamper mot Friedrichshafen.

Legg igjen en kommentar