Publiserte artikler

VNL får nettside

Det internasjonale volleyballforbundet, FIVB, markerer starten på en svært interessant sesong med å lansere nettsiden til nyskapningen Volleyball Nations League, VNL. Som kjent erstatter VNL kvinnenes Grand Prix og mennenes World League, samtidig som antall land som får delta der er redusert, i tillegg til at det er en spesiell utvelging av deltakerne. Seksten lag deltar i hver klasse. Tolv av disse kan ikke byttes ut, de er valgt på grunnlag av økonomi, tilskuergrunnlag og -popularitet, TV, etc. Av de fire siste kan ett av dem byttes ut fra sesong til sesong, nemlig det dårligst plasserte. Deres plass blir overtatt etter en kvalifiseringsturnering mellom de kontinentale vinnerne, dvs. fra Europa vinnerne av Golden European League.

VNL vil bli spilt over fem helger. Hver helg samles de seksten lagene fire steder der de spiller mot hverandre. I løpet av de fem helgene vil da alle lagene ha møtt hverandre en gang, og alle landene vil ha hatt anledning til å være arrangør av en pulje.

Denne sesongen vil ellers inneholde VM-sluttspillene, for mennene delt mellom Bulgaria og Italia, for kvinnene arrangeres det i Japan. FIVB-sesongen avsluttes so med klubb-VM. Les mer her.

Den nye hjemmesiden for VNL er her.

Legg igjen en kommentar