Publiserte artikler

Friedrichshafen utslått

Andreas og Friedrichshafen hadde problemer med å stoppe Zaksas puertoricanske diagonal Maurice Torres. Foto: CEV

Det blir ingen tur til Kazan og final four i Champions League for VfB Friedrichshafen og Andreas Takvam. Polens beste lag, Zaksa Kedzierzyn-Kozle, ble for sterkt for Tysklands beste. De hadde ingen problemer med å avgjøre returkampen i playoff 6 i Friedrichshafen foran et rekordstort publikum, og vant 3-0 (25-19, 25-18, 25-13). Det polske laget var spesielt overlegne i serve og angrep. Andreas er tilbake i midten etter at Friedrichshafens bulgarske kantspiller Atanasov er tilbake fra skade, og på midtplass er han lagets førstevalg. Du kan lese mer om kampen her.

Etter uttoget fra Champions League kan Friedrichshafen nå konsentrere seg om det tyske seriemesterskapet, der laget er ute etter revansje for finaletapet mot Berlin i fjor. I sluttspillet starter Friedrichshafen semifinalen kommende søndag i serien best av tre kamper. Motstandere er Hypo Tyrol Alpenvolleys Unterhaching. En eventuell finale spilles i best av fem kamper.

I dag spilles de to siste playoff 6-kampene i Champions League. Kl. 14:30 møter Lokomotiv Novosibirsk fra Russland italienske Sir Safety-Sicoma Perugia. Her har Perugia 3-1 å gå på fra hjemmeoppgjøret. Den andre kampen er hel-italiensk og går mellom Trentino Diatec og Cucine Lube Civitanova. Kampstart her er kl. 20:30, og utgangspunktet er fordel 3-1 til Civitanova. Begge kampene vises på laola1.tv, sjekk her.

To andre kamper går på laola1.tv. Det er de avgjørende finalekampene i Challenge Cup. Kl. 17:00 spiller Bursa BBSK (TUR) mot Olympiakos Pireus (GRE) i kvinneklassen, mens kl. 19:30 er det kamp mellom mennenes lag fra den samme greske klubben og Bunge Ravenna (ITA). De første kampene endte 3-2 til Bursa og 3-1 til Ravenna.

I går ble finalene i CEV-cupen avgjort. Kvinneklassen ble som ventet vunnet av Eczacıbaşı VitrA Istanbul. Etter 3-1 i bortekampen mot Minchanka Minsk, ble cupen avgjort med 3-0 (25-17, 25-17, 25-17) hjemme.

Mennenes oppgjør ble mer spennende. Belogorie Belgorod hadde vunnet 3-0 hjemme mot Ziraat Bankasi Ankara. Men i Tyrkia startet Ziraat best og så ut til å gå mot golden set etter å ha vunnet de to første settene og hatt matchball i det tredje. Men Belgorod greide å snu til sin fordel og vinne kampen 3-2 (21-25, 24-26, 28-26, 25-21, 15-11) og med det cupen.

Kommentarer (1)