Publiserte artikler

EM U18

Italia, her i angrep mot Belgia, er ubeseiret så langt. Foto: CEV

Europamesterskapet for gutter født 2001 og senere startet sist lørdag. Sluttspillet er delt mellom Tsjekkia og Slovakia med innledende puljer i Zlin i Tsjekkia og Puchov i Slovakia. Det er seks lag i hver pulje, og når puljespillet er ferdig, samles de fire beste lagene i hver pulje i Zlin for å spille om plassene 1-8, mens de fire resterende må reise hjem.

Så langt har alle lagene spilt tre kamper hver. I dag er det hviledag før de avsluttende to puljekampene spilles i morgen og onsdag. Finalene spilles søndag. De tolv lagene som deltar i sluttspillet er følgende:
Pulje I: Bulgaria, Hellas, Hviterussland, Tsjekkia, Tyrkia og Tyskland
Pulje II: Belgia, Frankrike, Italia, Russland, Slovakia og Ukraina

Kvalifiseringen til sluttspillet foregikk i januar. Norge deltok ikke, men Danmark, Finland og Sverige forsøkte seg. Finland var nærmest deltakelse i sluttspillet med en andreplass i puljen. Dessverre var ikke settforskjellen god nok til at de ble en av de tre toerne som kom med.

Etter tre kamper i sluttspillet, er det to lag som ikke har tapt ennå. Det er Tyskland i pulje I og Italia i pulje II. Nr. 1 og 2 i de to puljene går til semifinale, mens nr. 3 og 4 har semifinale om plassene 5-8.

CEVs side for turneringen er her. Det tilsvarende jentemesterskapet i U17 starter kommende fredag i Bulgaria.

Legg igjen en kommentar