Publiserte artikler

Seiersrekken stoppet

Andreas og Friedrichshafen jublet for tidlig. Foto: CEV

Etter å ha vunnet 37 kamper på rad siden sesongen startet med seier i supercupen i Tyskland, måtte Andreas Takvam og VfB Friedrichshafen i går for første gang se seg slått da laget i går møtte Polens beste lag de siste sesongene, Zaksa Kedzierzyn-Kozle, i den første av to playoff-kamper i Champions League. Men det tyske laget solgte seg ikke lett og tapte med knappest mulig margin 2-3 (23-25, 21-25, 25-22, 25-22, 13-15).

Etter at Zaksa hadde gitt det tyske laget store problemer med serven i de to første settene, mens Friedrichshafen hadde overraskende mange feilserver med tanke på at ingen hoppservet, kom Friedrichshafen sterkt tilbake. De fikk kontroll på servemottaket og kunne sette Andreas og den andre midtspilleren, Collin, mer med i angrepsspillet. I tillegg ble den egne serven skjerpet slik at Zaksas franske landslagsopplegger Toniutti ikke lenger kunne kjøre det samme raske angrepsspillet. Det ga bedre vilkår for Friedrichshafens blokk, og i dette momentet var det tyske laget klart bedre enn det polske. Etter snuoperasjonen som ga de to neste settene til Friedrichshafen, så det ut til at tyskerne hadde seieren i boks da de ledet 11-7 i det avgjørende settet. Men en tysk spiller servet midt i nettet etter at Zaksa hadde tatt time out, og med sterk serving fra den polske landslagsspilleren Buszek, som både ga ess og førte til to av polakkenes i alt fire blokker, gikk Zaksa opp til 13-11. Og denne ledelsen ga ikke Zaksa fra seg, så Friedrichshafen fikk oppleve sesongens første tap.

De to andre kampene i playoff 6 ga følgende resultat:
Sir Colussi Sicoma Perugia (ITA) – Lokomotiv Novosibirsk (RUS) 3-1 (24-26, 25-15, 25-19, 25-21)
Cucine Lube Civitanova (ITA) – Trentino Diatec (ITA) 3-1 (25-22, 23-25, 25-19, 28-26)

Vinnerne etter returkampene, som går neste uke, går til final four i Kazan 12.-13. mai.

Du kan lese om kampene her. Statistikken fra Zaksa-Friedrichshafen er her.

Den ene kampen som gikk i kvinnenes playoff 6 i går ga følgende resultat:
Dinamo Kazan (RUS) – Imoco Volley Conegliano (ITA) 3-2 (25-15, 21-25, 20-25, 25-17, 15-13)
Etter som Conegliano vant det første oppgjøret 3-2, er de klare for final four i Bucuresti 5.-6. mai.

Kommentarer (1)