Publiserte artikler

EM i snøvolleyball

Det første europamesterskapet i snøvolleyball noensinne skal arrangeres i Wagrain i Østerrike til helgen. Tjuefire lag har fått plass i hver klasse, deriblant vinnerne i de landene som har arrangert nasjonale mesterskap. Atten forskjellige land er representert. Lagene deles i åtte puljer med tre lag i hver, og disse har først puljespill. Laget som kommer sist i hver pulje er utslått, mens de resterende seksten starter med eliminasjonsspill. De første kampene spilles i morgen, semifinalene og finalene spilles søndag.

Fra Norge kvalifiserte vinnerne av det første uoffisielle norgesmesterskapet seg. Dette gikk som kjent i Rjukan for tre uker siden. Tre av de som tok gull den gangen har imidlertid av forskjellige årsaker ikke anledning til å være med til EM. Regelverket tillater da at enten kan en i makkerparet skiftes ut, eller laget som tapte finalen får landets ledige plass. For mennene er det det siste som har skjedd. Lars Tveit Retterholt og Svein Solhaug ble norgesmestere, men i EM blir Norge representert med toerne Henrik Skogen og Vegard Løkken.

Hos kvinnene vant Janne Kongshavn og Janne Pedersen gull, men siden Janne Pedersen ikke har anledning til å dra til Østerrike, går Kristine Wiig inn som Janne Kongshavns makker.

Kampoppsettet for EM blir klart i kveld. Du finner kvinnenes her, mennenes her. Egen side for CEVs snøvolleyball finner du her. Det rapporteres om minus åtte grader i EM-området i øyeblikket.

Legg igjen en kommentar