Publiserte artikler

Internasjonale sluttspill

Jonas Kvalen, i angrep, har vunnet sveitsisk grunnserie. Foto: LUC

I flere europeiske land er grunnserien ferdigspilt og sluttspillet som kårer den nasjonale mesteren har startet. I den forbindelse kan vi nevne at Jonas Kvalen har vunnet grunnserien i Sveits med laget sitt, Lausanne UC. Den siste seriekampen ble avgjørende for seieren. Da møtte Lausanne Näfels, og med 3-1 til Lausanne her, gikk Lausanne til topps tre poeng foran Näfels og Amriswil. I den sveitsiske ligaen har ni lag deltatt og lagene har spilt 24 grunnseriekamper, altså tre møter med hvert lag. De skal nå spille kvartfinaler i best av tre kamper, der nr. 1 møter nr. 8, nr. 2 møter nr. 7, osv. Hos kvinnene vant Volero Zürich som ventet.

Også i Belgia har to norske spillere avsluttet grunnserien. Rune Fasteland og Par-ky Menen ble nr. 3 i grunnserien bak Noliko Maaseik og Knack Roeselare (Roeselare blir forøvrig Runes klubb de neste to sesongene), mens Petter Østvik og VDK Gent ble nr.8. Alle de ni lagene i serien spiller playoff. Den første delen her foregår ved at lagene er delt i puljer med tre lag som spiller borte og hjemme mot hverandre. Puljespillet er snart ferdig, men det er før de siste kampene klart at Maaseik, Roeselare og Menen har vunnet hver sin pulje, mens Gent blir enten nr. 2 eller 3 i sin. De tre puljevinnerne skal nå ut i ny playoff sammen med den beste toeren, som trolig bli Lindemans Aalst. De fire beste spiller alle mot alle, og så spiller de to beste her finale.

I Nederland er Isak Helland-Hansens lag Draisma Dynamo Apeldoorn i gang med sluttspill sammen med fem andre lag, etter at Apeldoorn ble nr. 3 i grunnserien. I sluttspillet spiller lagene to ganger mot hverandre. De to beste spiller deretter finale i best av fem kamper. Apeldoorn ligger etter fem kamper på tredjeplass. Hos kvinnene ligger laget til Norges nye landslagstrener, Sliedrechts Sport, best an.

Også i nabolandene våre, Sverige og Danmark, er grunnserien ferdig. I Danmark har de spilt ferdig kvartfinalene i best av tre kamper, og de skal nå i gang med semifinaler i best av fem. Grunnserievinnere var Gentofte hos mennene, Brøndby hos kvinnene.

I Sverige er grunnserien nettopp ferdig, og i motsetning til i Danmark, der nr. 1 spiller mot nr. 8, nr. 2 møter nr. 7, osv. i kvartfinalene, får grunnserievinneren i Sverige velge hvilket av lagene på plassene 5-8 de vil møte. Deretter velger nr. 2, så nr.3, og nr. 4 får laget som blir igjen. Kampene spilles i best av fem. Linköping har vunnet mennenes grunnserie, mens Hylte/Halmstad var best hos kvinnene.

I Italia er mennene i gang med kvartfinale, nr. 1 mot nr. 8, osv. Disse spilles best av tre kamper, mens semifinale og finale spilles best av fem. Sir Safety Conad Perugia vant grunnserien. Den første kampen ble spilt i helgen.

Samme opplegg kjører de russiske mennene, som også har unnagjort en kamp. Zenit Kazan vant grunnserien.

Legg igjen en kommentar