Publiserte artikler

Serieavslutning

Kan gymnasiastene fra TVN vinne Mizunoligaen? Foto: TVN

Denne helgen spilles de siste kampene i Mizunoligaens grunnserie, og dermed får vi svar på hvilke lag som gjennom en lang sesong har prestert mest stabilt. I begge klassene faller avgjørelsen om hvilket lag som skal toppe tabellen etter fjorten kamper denne helgen. Hos kvinnene har både Førde og sesongens stor positive overraskelse, TVN, 34 poeng. Men for at TVN skal gå helt til topps, må Førde avgi flere poeng enn TVN, etter som TVN har tapt to kamper og Førde bare en. Og ved poenglikhet er det antall seire som teller. Ingen andre lag kan nå igjen disse to. Begge lagene spiller i dag. TVN møter Koll borte kl. 14:00, mens Førde spiler hjemme mot Oslo kl. 16:00. Så Førde vet trolig hva de har å forholde seg til når de starter sin avgjørende kamp. Uansett utfall av denne kampen, blir Oslo nr. 3 i årets grunnserie, og kanskje får Førde det enklere enn de fikk i årets NM-finale mot samme lag dersom Oslo ikke får tilbake sine sandvolleyballstjerner Lunde og Ulveseth fra Fort Lauderdale til denne kampen. Men Førde vant NM-finalen mot fullt Oslo-mannskap. Uansett blir det en spennende ettermiddag for lagene.

Også hos mennene er det to lag som har mulighet til å gå helt til topps på tabellen. Det er Viking og Tromsø. Begge lagene skal spille to kamper denne helgen, og den ene spiller de mot hverandre. Men her er det ikke slik at om det ene vinner serien, så blir det andre automatisk nr. 2. For Førde kan også blande seg inn her siden Tromsø møter Førde søndag. Førde kan imidlertid ikke gå helt til topps. Det fjerde laget som kan stelle til problemer for disse tre, er TVN, som møter Førde lørdag og Viking søndag. Og om både TVN og Tromsø slår Førde, kan Randaberg sikre seg tredjeplassen ved å slå Koll. Så det er lagt opp til mange spennende kamper denne helgen.

Sluttabellen vil avgjøre hvilke lag som går direkte til semifinalene og hvilke som får arrangere kvartfinalene. Tabellplasseringen avgjør også hvem som møtes her. Hos kvinnene er det klart at Førde og TVN går til semifinalene, mens Oslo arrangerer den ene kvartfinalen. Den andre vil enten Koll eller NTNUI arrangere, avhengig av resultatene i dag. Uansett vil Koll og NTNUI havne i samme kvartfinalepulje sammen med OSI, mens den andre består av Oslo, Randaberg og Viking.

Hos mennene er det mer usikkert, men det vil overraske mye om ikke Viking tar den ene semifinaleplassen og Tromsø eller Førde den andre. Vi tror også at Førde eller Tromsø blir nr. 3 og arrangerer den ene kvartfinalen med Stod og NTNUI. Arrangør av den andre puljen blir vinner av kampen Koll-Randaberg i dag. Begge lagene går inn i puljen sammen med TVN. Men mye kan skje i siste runde her. Følg med, du kan se strømming av kampene fra volleytv.no her. Tabellene slik de ser ut i dag finner du her for kvinnene og her for mennene.

Legg igjen en kommentar