Publiserte artikler

Alle norske i hovedrunden

Sterkt av Oda og Ingrid i Florida. Foto: FIVB

De to norske lagene som har spilt kvalifisering i Fort Lauderdale Major har begge vist solide takter og spilt seg til hovedrunden etter tildels spennende kamper. Ingrid Lunde og Oda Johanne Ulveseth slo først ut Dumbauskaite-Povilaityte fra Litauen i en jevn tre-setter med 16-21, 23-21, 18-16, før hovedrundeplassen ble sikret med 2-0 (21-18, 22-20) over Caluori-Gerson fra Sveits.

Mathias Berntsen og Hendrik Nikolai tok seg til hovedrunden ved å først slå Ehlers-Schümann fra Tyskland med 2-1 (21-11, 19-21, 15-6), og deretter sette de sterke polakkene Prudel-Szalankiewicz på plass med 2-0 (24-22, 21-11).

Dermed gjør  de to norske lagene forhåndskvalifiserte Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum selskap i hovedrunden som går i dag. Alle lagene går inn i hver sine puljer med fire lag. Der spiller de to kamper. Første kamp avgjør hvem som møtes i den neste, og resultatene avgjør den videre gangen. To seire gir plass i andre eliminasjonsrunde, med en seier må det spilles førsterundekamp, mens to tap gir reisepass.

Lunde-Ulveseth skal først i ilden av de norske. De møter Fendrick-Branagh fra USA kl. 16:40 norsk tid. Se puljer og resultater her. Mol-Sørum møter Virgen-Ontiveros fra Mexico kl. 18:20 i sin første kamp, mens de som vil få med seg resultatet til Berntsen-Mol må vente til kl. 02:00 kommende natt før kampen mot Dalhausser-Lucena fra USA starter. Mennenes puljer og resultater er her.

Hovedrundeplassen i denne femstjerners turneringen er svært viktig for de to kvalifiseringslagene. Det gjenspeiles i at begge er seedet helt sist i turneringen og dermed må møte det toppseedete laget i den første kampen sin. Uansett resultat gir det viktige rankingpoeng og minst 4.000 dollar til reisekassen.

Legg igjen en kommentar