Publiserte artikler

Avgjørende europacupuke

Kan Rune skaffe nok poeng mot Pireus til å avansere? Foto: CEV

Denne uken avgjøres puljespillet i Champions League både hos kvinnene og hos mennene. I dag spilles åtte kamper i de fire kvinnepuljene, og etter det vil det være klart hvilke seks lag som får spille playoff. Det er de fire puljevinnerne sammen med de to beste toerne som får en videre mulighet til å gå helt til topps i konkurransen. En tredje toer vil imidlertid også komme med, etter som en av de allerede kvalifiserte får tildelt arrangementet av final four og dermed slipper å spille playoff siden de går direkte til semifinale. Hvem dette blir, vil ikke bli offentliggjort før ved trekningen til playoff kommende fredag.

To lag er allerede klare som puljevinnere. Det er CSM Volei Alba Blaj fra Romania og Dynamo Kazan fra Russland. To andre kamper vil være direkte avgjørende for puljeseieren, og i begge kampene er det lag fra samme land som møtes. Du kan lese mer her hos CEV. Alle resultatene og tabellene er her. Alle kampene vises på laola1.tv, sjekk her.

Hos mennene avsluttes puljespillet i morgen. Der er det tolv lag fra de fem puljene som går videre til playoff. De tolv lagene skal senere reduseres til seks, før de tre som går til final four sammen med arrangørene finnes. Resultater og tabeller her.

I de andre cupene avgjøres kvartfinalene denne uken. Det betyr blant annet at Rune Fasteland og Par-ky Menen på bortebane skal forsøke å snu 1-3 hjemme mot Olympiakos Pireus til seier og avansement til semifinalen i Challenge Cup. Denne kampen skal spilles torsdag kl. 17:00. Resultatet kommer her. Og kampen kan du også se på laola1.tv her.

En norsk dommer er også involvert denne uken. I morgen er Geir Vestbø langt øst i Russland og er førstedommer i kampen Gazprom-Ugra Surgut mot Biogas Volley Näfels, Sveits. Dette er en kamp i Challenge Cup for menn.

Legg igjen en kommentar