Publiserte artikler

Slovakia erstatter Tsjekkia

EM for kvinner i 2019 skal for første gang ha 24 lag i sluttspillet, og for første gang skal sluttspillet deles mellom fire land. Opprinnelig skulle Tsjekkia være et av de fire landene, men de har nå trukket seg ut som delarrangør, uvisst for oss i øyeblikket av hvilken grunn. De er blitt erstattet av Slovakia, så kvinnenes EM-slutspill i 2019 er derfor delt mellom Slovakia, Polen, Tyrkia og Ungarn.

Som resultat av denne endringen vil Slovakia være direkte kvalifisert til sluttspillet i likhet med de tre andre arrangørene, mens Tsjekkia må spille kvalifisering. De går da inn i pulje med Estland, Finland og Sverige.

I tillegg til arrangørlandene er åtte andre land kvalifisert til sluttspillet på bakgrunn av resultatene i EM i 2017. De åtte er Serbia, Nederland, Aserbajdsjan, Italia, Russland, Hviterussland, Tyskland og Bulgaria. De tolv siste lagene finnes gjennom kvalifisering, der Norge er i pulje med Hellas, Montenegro og Ukraina. De første kvalifiseringskampene skal spilles i august. Kampoppsettet ser du her.

Du kan lese mer her.

Legg igjen en kommentar