Publiserte artikler

VNL-puljene klare

FIVB har offentliggjort puljeoppsettet for nyskapningen Volleyball Nations League, VNL. Ligaen skal erstatte mennenes World League og kvinnenes Grand Prix. Både hos kvinnene og hos mennene skal seksten lag konkurrere. Tolv av disse er faste og kan ikke ryke ut, mens fire er såkalte utfordrerlag, og det dårligste av disse kan bli erstattet med et lag fra en egen utfordrerturnering.

De faste lagene er følgende:
Menn: Argentina, Brasil, Frankrike, Iran, Italia, Japan, Kina, Polen, Russland, Serbia, Tyskland og USA
Kvinner: Brasil, Italia, Japan, Kina, Nederland, Russland, Serbia, Sør-Korea, Thailand, Tyrkia, Tyskland og USA
Utfordrerlagene:
Menn: Australia, Bulgaria, Canada og Sør-Korea
Kvinner: Argentina, Belgia, Den Dominikanske Republikk og Polen

Alle lagene skal spille mot de andre en gang. De seksten lagene er derfor delt opp i puljer på fire, og turneringen vil dermed bli spilt over fem runder. Kvinnene skal spille midtukekamper og starter først, 15. mai, mens mennene spiller i helgene. De første kampene der tar til 25. mai. I begge klassene avsluttes med et sluttspill med seks lag. Hos mennene går dette i Lille i Frankrike i dagene 4.-8. juli, mens kvinnene har sitt sluttspill 27. juni-1. juli. Sted for kvinnenes sluttspill er ikke avgjort ennå.

Alle landene som deltar i turneringen skal i utgangspunktet ha en turnering, men siden fem runder må avvikles for at alle skal få spilt mot alle, vil noen lag få arrangementet to ganger. Og hos kvinnene vil ikke Den Dominikanske Republikk ha et hjemmearrangement, der er til gjengjeld Kina arrangør tre ganger.

Du kan lese mer om VNL her. Oppsettet for mennene er her, for kvinnene her.

Legg igjen en kommentar