Publiserte artikler

Ny landslagstrener for Polen

Vital Heynen. Foto: VfB Friedrichshafen

Det polske volleyballforbundet har ansatt belgieren Vital Heynen som ny trener for mennenes landslag. Heynen etterfølger italieneren Ferdinando De Giorgi, som ble bedt om å slutte etter Polens resultat i EM på hjemmebane sist høst. Som vanlig hadde polakkene ventet et toppresultat, så en tiendeplass var langt unna deres ambisjoner.

Så får vi se om Heynen kan tilfredsstille det kravstore polske publikumet. I avstemningen i det polske styret gikk i hvert fall 19 av 21 inn for Heynen i konkurranse med to andre trenere, polakkene Andrzej Kowal og Piotr Gruszka. Heynen er i første omgang ansatt til OL i 2020.

For å ta jobben for Polen, har Heynen måttet bryte kontrakten han har med det belgiske forbundet som trener for mennenes landslag der. Men han skal fortsatt arbeide dobbelt, som trener for Andreas Takvam og VfB Friedrichshafen satser han på mer gull i Tyskland. Heynen er 48 år. Du kan lese mer på FIVBs side her.

Legg igjen en kommentar