Publiserte artikler

«Norskelagene» videre

Andreas Takvam settes ofte inn for å forsterke angrepet. Foto: CEV

To herrelag med norske spillere henger fortsatt med i europacupene etter gårsdagens kamper. I Tyskland sikret VfB Friedrichshafen med Andreas Takvam seg avansement til playoff 12 selv om to kamper gjenstår i puljespillet i Champions League da laget slo PAOK Thessaloniki 3-0 (25-22, 25-17, 25-18) i går. Kampen gikk i Friedrichshafen og 2.290 tilskuere, deriblant 120 greske fans, sørget for å lage stor stemning i hallen. Friedrichshafen har nå vunnet alle de fire puljekampene, og selv om de teoretisk kan bli forbigått av Halkbank Ankara i kampen om puljeseieren, kan de ikke bli dårligere enn nr. 2, og dermed er en plass blant de tolv som skal starte playoff-spillet sikret. Andreas var ikke i startoppstillingen i går, men han hadde innhopp i alle settene og sikret to angrepspoeng for laget sitt.

Tre andre lag sikret seg playoff-plass to runder før slutt i går. Det er de russiske lagene Lokomotiv Novosibirsk og Zenit Kazan, pluss laget som vant den italienske cupen søndag, Sir Colussi Sicoma Perugia. Alle resultatene fra Champions League, der de to siste kampene spilles i kveld, finner du her.

Også Parky-Menen fra Belgia med Rune Fasteland fast i midten tok seg videre til kvartfinalene i CEV Challenge Cup. Etter at de på bortebane slo Pärnu VK fra Estland med 3-1, fullførte de jobben i Menen i går med å vinne returkampen 3-0 (25-21, 25-21, 25-20). Rune bidro til seieren med 7 poeng, 5 i angrep og 2 i blokk. Motstander i kvartfinalen er ikke klart, det avgjøres i kveld, men trolig får Menen møte Olympiakos Pireus.

Vi kan også nevne at TIF Vikings overmenn i denne cupen, Foinikas Syros, måtte takke for seg selv om de i går slo Montana Volley fra Bulgaria 3-2. Men etter tap 1-3 borte ble det bulgarerne som var best sammenlagt og kunne ta seg til kvartfinalene. Etter 1-1 i sett i går, vant bulgarerne det avgjørende tredje med 25-23 etter at Syros ledet settet det meste av tiden. Dermed var det ikke mulig å få et golden set. Alle resultatene fra Challenge Cup ser du her.

 

Legg igjen en kommentar