Publiserte artikler

Italiensk og polsk cup

Podrascanin og Atanasijevic i blokk mot Juantorena i finalen i Italia. Foto: Legavolley.it

De nasjonale cupene for menn i Italia og Polen ble avgjort i helgen. I begge landene ble de spilt som final four med semifinaler lørdag og finaler søndag. Den italienske turneringen gikk i Bari, og med 5.000 tilskuere til stede tok Sir Safety Conad Perugia sitt første cupmesterskap noensinne da de i finalen slo Cucine Lube Civitanova 3-1 (16-25, 25-22, 25-20, 27-25). Avslutningen førte til en del rabalder da noen mente matchballen ikke var i gulvet, men at Civitanovas libero Grebennikov greide å stoppe den med en såkalt pannekake. Tumultene har ført til at Civitanovas sportsdirektør må stå over forbundets aktiviteter i 15 dager på grunn av støtende ordbruk, og dessuten må klubben betale 200 euro i bot for dette. Til finalens MVP ble Perugias Aleksandar Atanasijevic kåret.

I semifinalene slo Perugia Diatec Trentino med 3-1, mens Civitanova vant over Azimut Modena med 3-1. Med cuptriumfen og seier i supercupen sist høst, samt ledelse i serien, er Perugia uten tvil laget å slå i Italia denne sesongen. Det forrige århundrets spiller, Lorenzo Bernardi (sammen med Karch Kiraly), ser dermed ut til å fortsette suksessen, nå som trener for Perugia.

I Polen ble det en litt mer overraskende vinner. Trefl Gdansk slet før sesongstart med økonomien og sto lenge i fare for å måtte trekke seg fra PlusLiga. Økonomien ordnet seg imidlertid, men sportslig ligger laget bare på sjetteplass så langt i serien. Men i semifinalen slo Gdansk ut det klare lederlaget ZAKSA Kędzierzyn-Koźle med 3-1, og skulle dermed møte serietoren Skra Bełchatów, som på sin side hadde slått ut ONICO Warszawa med 3-0.

Og i finalen spilte Gdansk nok en gang overbevisende og vent med klare 3-0 (25-21, 25-22, 25-22). Final four gikk i Wrocław. Det ble gitt ut priser til de beste etter final four. Følgende fikk 5000 zloty hver (drøyt 10.000 kr.):
MVP: Damian Schulz (Trefl Gdańsk)
Beste server: Piotr Nowakowski (Trefl Gdańsk)
Beste mottaker: Mateusz Mika (Trefl Gdańsk)
Beste forsvarer: Fabian Majcherski (Trefl Gdańsk)
Beste blokker: Srećko Lisinac (PGE Skra Bełchatów)
Beste angriper: Artur Szalpuk (Trefl Gdańsk)
Beste opplegger: Marcin Janusz (PGE Skra Bełchatów)

Legg igjen en kommentar