Publiserte artikler

Flere proffer

U19-landslagstrener i Tyskland, Martin Wathne Frydnes. Foto: CEV

I vår oppdatering av situasjonen for de norske utenlandsproffene i går, glemte vi å ta med Eivind Andersen. Han spiller i Tyskland, i 2. Bundesliga avdeling Nord. Og han gjør det godt med laget sitt. Etter tretten runder leder CV Mitteldeutschland avdelingen med bare ett tap. Så vidt vi kan tolke kampskjemaene, har Eivind gått fra å være diagonalspiller til å bli kantspiller, og han er fast starter.

Vi tar også med to trenere i denne oppsummeringen. Det norske herrelandslagets nye trener, Tore Aleksandersen, har som mange vet sitt daglige virke i polsk elitevolleyball, i klubben BKS Bielsko-Biala. Laget hans er i øyeblikket nr. 6 i LSK, den polske eliteserien for kvinner. Det er spilt 13 omganger i Polen, og Bielsko-Biala har vunnet seks og tapt sju kamper. Med 20 poeng har de kort vei opp til de to nærmeste lagene, litt lengre til topp tre.

Norge har også en landslagstrener i Europa. Martin Wathne Frydnes har fast ansettelse som trener for Tysklands U19/U20-lag på jentesiden. Han har ledet laget i VM-kvalifisering i U20-klassen i en turnering i mai i fjor. Den neste store oppgaven blir kvalifisering til EM U19, der de spiller i en pulje i Tyskland i slutten av april.

Legg igjen en kommentar