Publiserte artikler

Profflivet

Norsk møte i Belgia: Rune angriper mot Petter (nærmest i blokk). Foto: VDK Gent

Par-Ky Menen med Rune Fasteland på laget vant kampen i CEV Challenge Cup mot Pärnu VK fra Estland. På bortebane ble seierssifrene 3-1 (25-22, 19-25, 25-19, 25-22), og dermed trenger Menen bare to sett på hjemmebane om to uker for å være sikret avansement til kvartfinalen. Sist fredag møtte Rune og Menen en annen norsk proffspiller i seriespill i Belgia. Da var Menen i Gent, der Petter Østvik er midtspiller for VDK Gent. Det ble noen dueller i midten mellom de to norske, men selv om Petter gikk seirende ut av flere, ble det Menen som vant kampen med 3-1. Menen ligger i øyeblikket som nr. 3 i den belgiske toppserien, bak storlagene Knack Roeselare og Noliko Maaseik, mens Gent sliter i bunnen. De er nest sist av de 9 lagene i serien.

I nabolandet Nederland kjemper en annen nordmann om topplassering. Isak Helland-Hansen er kantspiller hos Draisma Dynamo Apeldoorn, og etter seier 3-0 mot Inter Rijswijk lørdag, er Apeldoorn i øyeblikket nr. 3 i Eredivisie. Leder gjør Abiant Lycurgus.

En som definitivt er med og kjemper om topplasseringene, er Andreas Takvam og VfB Friedrichshafen. Lørdag vant laget sin tiende kamp av ti mulige i den tyske Bundesliga. Da ble SVG Lüneburg slått 3-0, og Andreas tok 11 poeng fra sin nye kantposisjon. Men selv om han sto det meste av denne kampen, er det tvilsomt om han får like mye spilletid i morgen når laget kl. 18:00 skal møte PAOK Thessaloniki i Thessaloniki i den tredje runden av puljespillet Champions League. På laola1.tv får du se hvor mye spilletid han får.

Jonas Kvalens lag i Sveits, Lausanne UC, har også heng på topplassen. Etter 3-2 mot et annet topplag, Biogas Volley Näfels lørdag, er laget nå bare ett poeng bak lederlaget Volley Amriswil og to foran Näfels på andreplass etter seksten runder. Ni lag er med i toppserien.

En kvinnelig proffspiller har også inntatt lederposisjon med laget sitt. Mari Aase Hole er i Frankrike og representerer Béziers. Laget leder Ligue A ett poeng foran RC Cannes etter 13 serierunder. Vi vet ikke hvor mye Mari har spilt, skulderskaden hun pådro seg i 2016 gjør nok at hun matches forsiktig.

Den siste kvinneproffen i utlandet er Julie Heile Mikaelsen, som spiller i Finland i laget Nurmon Jymy. Det er ujevnt antall kamper spilt, men i øyeblikket har Jymy en sjetteplass blant de ni lagene i serien, etter seks seire og tretten tap. Julie spiller fast og er nr. 4 av diagonalene i serien ifølge DataVolleys rankingsystem.

Legg igjen en kommentar