Publiserte artikler

Mennenes VM-oppsett klart

Italia åpner VM på Foro Italico i Roma. Foto: FIVB

Det internasjonale volleyballforbundet FIVB har nå offentliggjort kampoppsettet for første runde i VM for menn. VM i år er som kjent delt mellom Bulgaria og Italia. Tjuefire lag deltar, og i første runde er lagene delt i fire puljer der to puljer spiller i Bulgaria og to i Italia. Mesterskapet går i dagene 9.-30. september og avsluttes med finale i Torino i Italia. I Italia spiller pulje A i Firenze, med unntak av åpningskampen mellom Italia og Japan, som spilles utendørs på Foro Italico i Roma, pulje C spiller i Bari. Pulje B spiller kampene i Ruse i Bulgaria og pulje D i Varna. Bulgaria åpner også tre dager før de fleste andre lagene, motstander i Varna 9. september er Finland.

Kampene i første runde spilles med unntak av de to åpningskampene, over sju dager fra 12.-18. september, med to kamper daglig. Det fører til at alle lagene får minst en hviledag i perioden, noe som behøves når fem kamper skal spilles over så få dager. Fire lag fra hver pulje går til andre runde, som også spilles i Bulgaria og Italia. Før denne runden er det satt av to dager til reise og restitusjon.

Av interessante lag i puljene i første runde kan vi nevne Italia og Argentina i Pulje A, Brasil, Frankrike og Canada i pulje B, USA, Russland og Serbia i pulje C og Polen, Iran og Bulgaria i pulje D.

Hele kampoppsettet med kampdatoer og -tider ser du på FIVBs side her.

Legg igjen en kommentar