Publiserte artikler

Tidlig beach-start

FIVB starter sandvolleyballåret 2018 tidlig. Allerede 2. januar er det preliminary inquiry for en firestjerners World Tour i Haag i Nederland, Dela Beach Open. Turneringen skal avvikles innendørs i SportsCampus Zuiderpark, og det er plass til 32 lag i hovedrunden og 32 i kvalifiseringen for både kvinner og menn. Kvalifiseringskampene, der 32 lag kan delta i hver klasse, starter 3. januar, og de spilles med singel eliminasjon fram til åtte lag er funnet som får plass i hovedrunden sammen med 24 forhåndskvalifiserte. Finalene spilles 7. januar.

Hovedrunden spilles med modifisert puljespill. Det er som før fire lag i hver pulje. Topp- og bunnseedet i hver pulje møtes i første kamp, det samme gjør de to i midten. De to vinnerne er klare for eliminasjonsspillet med 24 lag, men de møtes i ny kamp for å finne vinneren av puljen og dermed hvem som går direkte til andre eliminasjonsrunde. De to taperne spiller også, og vinneren av denne kampen er videre, mens taperen er utslått og blir nr. 25. Totalt premiebeløp pr. klasse er 150.000 dollar.

En regelendring skal også testes i turneringen, nemlig blokkregelen som finnes innendørs, at blokk ikke teller som første berøring av tre.

Fem norske lag er påmeldt til turneringen. I skrivende stund har tre av disse fått plass. Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum er klare for hovedrunden, mens Hendrik Nikolai Mol-Mathias Berntsen og Ingrid Lunde-Oda Johanne Ulveseth først må spille kvalifisering. Hanne Haugen Aas Zylstra-Victoria Faye Kjølberg er i øyeblikket på andre reserveplass og har dermed et lite håp om å få plass, mens Jørn Olav Gamlemoen-Christian Helland står lengre nede på reservelisten.

Vi nevner også at Geir Dahle er FIVBs tekniske delegerte for turneringen.

Turneringens hjemmeside er her.

Legg igjen en kommentar