Publiserte artikler

Viking utslått

Rune Fasteland, nr. 2 fra høyre, er videre i europacupen. Foto: CEV

Europacupeventyret er over for TIF Vikings menn for denne gangen. Etter 0-3 på hjemmebane mot Foinikas Syros for to uker siden, var bergenslaget tvunget til å vinne 3-0 eler 3-1 på øyen i de greske Kykladene i kveld for å få en mulighet til å vinne et golden set og dermed gå videre i CEV Challenge Cup. Og laget så muligheten eter at de etter et dårlig første sett vant det neste og det sto 1-1. Men i det tredje var det greske laget best, og da de vant også det, var sammenlagtseieren sikret for Foinikas Syros og de kune slappe av. De kunne sette inn litt innbyttere i det fjerde, men da Viking tok initiativet, satte de inn starterne igjen uten at det hjalp, og settet gikk til Viking. I det femte fikk også Vikings innbyttere prøve seg, og selv om de i lange perioder spilte jevnt med Syros’ toppede lag, var det ikke nok og grekerne tok sett- og kampseieren. Synd for Viking og Norge, som kunne hatt bruk for rankingpoengene en vunnet kamp gir. Settsifrene til Foinikas Syros ble 25-15, 18-25, 25-14, 17-25, 15-12. Du kan se mer på TIF Vikings facebookside her og hos CEV her.

Av de andre norske som har spilt europacup i dag, er det bare Rune Fasteland som får spille 1/8-finale. Laget hans, belgiske Par-Ky Menen, vant nemlig også returkampen mot Vlley Scönenwerd fra Østerrike, denne gangen med 3-1. Og Rune bidro sterkt til seieren med 3 ess, 7 angrepspoeng og 2 blokkpoeng.

Like bra gikk det ikke for Jonas Kvalen og Lausanne UC. Etter seier 3-2 hjemme, ble det tap 0-3 borte mot Stroitel Minsk fra Hviterussland, og dermed er det hviterusserne som får spille videre i Challenge Cup.

Og i CEV-cupen måtte Isak Helland-Hansen og Draisma Dynamo Apeldoorn fra Nederland tåle at Lindeman Aalst fra Belgia vant begge kampene i 1/16-finalen 3-0.

Men i Champions League fikk tyske VfB Friedrichshafen og Andreas Takvam en ny seiera de slo VaLePa Sastamala fra Finland klart med 3-0, og med det topper de puljen.

Legg igjen en kommentar