Publiserte artikler

Nytt i European League

Ukraina vant European League i år. Foto: CEV

Det europeiske volleyballforbundet, CEV, har gjort endringer i European League. Disse har framtvunget seg etter at det internasjonale forbundet, FIVB, i og med innføringen av Volleyball Nations League, VNL, som erstatning for World League og Grand Prix, reduserte antall deltakende lag der fra henholdsvis 36 og 32 til 16 for hvert kjønn. Det betyr at de lagene som ikke deltar i VNL har behov for en kvalitativ god turnering som erstatning.

CEV har i den forbindelse økt antall lag i European League neste sesong til 20 i hver klasse og delt disse i to divisjoner, Golden og Silver European League. I gulldivisjonen gjenfinnes de tolv påmeldte som er høyest på europarankingen og som ikke allerede er klar for VNL. Vi merker oss at det har ført til at de svenske mennene, som er nr. 19 på rankingen, har fått den siste plassen i gulldivisjonen. Vi ser også at Danmark for første gang på mange år ikke har meldt på lag i European League denne gangen. Norge var ikke påmeldt.

Lagene som deltar er delt i puljer på fire lag i henhold til ranking og serpentinsystemet. Lagene i puljene spiller borte og hjemme mot hverandre, og det hele avsluttes med final four. Vinneren av sølvdivisjonen erstatter det lavest rangerte laget i gulldivisjonen sesongen etter, mens de to beste i gulldivisjonen får mulighet til å spille kamper om å kvalifisere seg til VNL.

Lagene som deltar i European League i 2018 er følgende:
Golden European League
Menn
Pulje A:
Belgia, Estland, Slovakia, Sverige
Pulje B: Slovenia, Nederland, Tyrkia, Ukraina
Pulje C: Finland, Tsjekkia, Portugal, Spania
Kvinner
Pulje A:
Bulgaria, Ukraina, Aserbajdsjan, Portugal
Pulje B: Kroatia, Ungarn, Frankrike, Finland
Pulje C: Tsjekkia, Hviterussland, Slovakia, Spania

Silver European League
Menn
Pulje A:
Makedonia, Latvia, Østerrike, Kosovo
Pulje B: Hviterussland, Kroatia, Ungarn, Albania
Kvinner
Pulje A:
Sveits, Estland, Sverige, Kosovo
Pulje B: Israel, Østerrike, Georgia, Albania

Du kan lese mer hos CEV her.

Legg igjen en kommentar