Publiserte artikler

Viking tapte

Anders Nedland Røneid og TIF Viking møtte sterk motstand i europacupen i går. Arkivfoto: Frode Andersen

TIF Vikings menn fikk ingen god innledning på 1/16-finalene i CEV Challenge Cup da laget møtte Foinikas fra den greske øya Syros i Haukelandshallen i Bergen i går. Det var tidlig klart at laget måtte unnvære en av sine beste poengplukkere etter at Vetle Hylland skadet seg sist lørdag i NM-semifinalen mot Førde, så laget var forberedt på å måtte legge om spillet litt. Men likevel var det et avventende og litt tafatt Viking-lag som innledet kampen. Det var første gang Viking møtte et gresk lag, og selv om det er mulig å finne video av laget på nettet, er det noe annet å oppleve motstanderne når de møtes på hver sin side av volleyballnettet. I tillegg var det usikkerhet forbundet med at grekerne nylig hadde sparket treneren og fått inn ny, polske Oskar Kaczmarcyk, med erfaring blant annet som assistenttrener for det polske landslaget. Foinikas Syros er på tredjeplass etter seks serierunder i den greske toppserien, og laget har spillere med landslagserfaring, både for Hellas, Bulgaria, Tsjekkia og Kroatia.

Så det var ingen tvil om at det var et sterkt lag Viking har fått å bryne seg mot. Likevel er både spillere og trenere misfornøyde med innsatsen i den første kampen av to mot grekerne. Spesielt i det første settet var det lite som fungerte, med unntak av servemottaket, som var stabilt godt gjennom hele kampen. I det andre settet kom Jon Erlend Haukås inn og skapte mer entusiasme i laget. I dette settet fulgte lagene hverandre lenge, og det var først da grekerne byttet inn en god server på stillingen 20-20 at de gjorde et rykk og holdt seg foran til settseier 25-22. Også det tredje settet startet jevnt, med Viking flere ganger i ledelse med opptil tre poeng. Men fra stillingen 15-12 til Viking tok Syros sju poeng på rad, og fra da av var løpet kjørt, og grekerne kunne ro settet i land til 25-19.

Til tross for tapet var der en del positive ting å ta med seg. Kristian Mjelde Bjelland gjorde en solid angrepskamp, og de tre mottakerne Kristian, Ørjan Siljander og libero Oscar Sæther hadde stort sett full kontroll. Utfordringen til returkampen mot Syros i Egeerhavet om to uker blir å forbedre blokken og ikke minst luke bort en god del feil. Statistikk fra kampen finner du hos CEV her og her. Bergensavisen har artikkel fra kampen her. Bergens Tidende har også artikkel, men bare for abonnenter. Der uttaler blant annet Vikingtrener Jon Eirik Liseth at om laget hadde spilt opp mot sitt beste, ville Viking ha vunnet, mens Syrostrener Oskar Kaczmarcyk gir ros til bergenslaget.

Vi kan ellers nevne at det andre skandinaviske laget som var i aksjon i Challenge Cup i går, Gentofte fra Danmark, som ventet måtte gi tapt for Bunge Ravenna fra Italia. Italienerne vant 3-0 (25-19, 25-12, 25-20) i København-forstaden. Les her eller på Gentoftes facebookside her.

Legg igjen en kommentar