Publiserte artikler

Russisk cup

Zenit Kazan cupmestere for fjerde gang på rad.

Final four i mennenes cupmesterskap i Russland ble avviklet i helgen. Mesterskapet gikk i Belgorod, og i første semifinale lørdag spilte hjemmelaget Belogorie Belgorod, med blant andre stjerner som Grankin, Muserskiy, Bakun og Tetyukhin mot Kuzbass Kemerovo. Kampen ga overraskende seier til Kemerovo. Laget trent av den finske landslagstreneren Tuomas Sammelvuo, og med finsk libero, Lauri Kerminen, vant 3-0 (25-17, 25-20, 25-21). Belgorod har også slitt i serien, og tapet var den endelige dråpen i begeret som førte til at treneren Gheorghe Cretu er ute og blir erstattet med Alexander Bogomolov.

I den andre semifinalen møttes Zenit Kazan og Lokomotiv Novosibirsk. Og her ble det seier til favorittene fra Kazan med 3-1 (27-25, 25-21, 32-34, 25-20).

Zenit Kazan var også favoritter i finalen, men Kemerovo ga dem kamp til døren. Kemerovo vant første sett 25-19 og ledet 20-15 i det andre, som de tapte 24-26. Etter at Kazan vant tredje med de samme sifrene og Kemerovo det fjerde med 25-22, var det klart for et femte og avgjørende sett. Her kom Kemerovo best i gang og ledet 5-2 og 8-6, men så overtok Kazan og vant 15-11. Laget tok dermed sitt fjerde russiske cupmesterskap på rad, til tross for mange flere serve- og angrepsfeil enn Kemerovo (19-13 mot 16-5). Kemerovo hadde også bedre killprosent med 58% mot 51%. Men flere ess fra Kazan gjorde utslaget, sepesielt i andre og tredje sett.

Legg igjen en kommentar