Publiserte artikler

Viking videre, Tromsø utslått

Kristoffer Østvik lader kanonen mot Gentofte. Foto: CEV

Det danske laget Gentofte ble dessverre for sterkt for BK Tromsø også i returkampen i europacupen CEV Challenge Cup. Etter at danskene vant 3-0 i Tromsø forrige tirsdag, måtte Tromsø vinne 3-0 eller 3-1 i går for å få en mulighet til å spillet et golden set. Men Gentofte vant de to første settene i går relativt greit 25-20, 25-19, og dermed var det klart at Gentofte får plassen i 1/16–delsfinalen. Der får de møte et av topplagene i Italia, nemlig Bunge Ravenna, et lag som i øyeblikket er nr. 4 i den italienske SuperLega. Så selv om BK kjempet godt i det tredje settet og fulgte Gentofte til 27-29, er det danskene som får opplevelsen å møte et av Europas topplag. Les mer om kampen hos CEV her.

Et norsk lag blir det uansett i 1/16-finalene, noe som var garantert siden Førde VBK og TIF Viking var motstandere i andre runde. Her vant Førde 3-2 forrige onsdag i kampen i Bergen. De hadde dermed fordel av hjemmebane i den avgjørende kampen. Men Viking spilte en svært god kamp, og selv om første sett ble tapt knepent 25-27, var bergenslaget klart sterkest i de tre neste som de vant 25-21, 25-13, 25-16. Dermed sto Viking som totalvinner og skal allerede kommende onsdag møte det greske laget Foinikas Syros i Haukelandshallen i Bergen. Returkampen går på den greske øya onsdag 20. desember.

CEVs side fra cupen finner du her. BA har artikkel fra kampen her, mens Firda skriver at Førde går for revansje i NMs semifinale her.

Legg igjen en kommentar