Publiserte artikler

VM-trekning

Palazzo Vecchio i Firenze. Foto: FIVB

Torsdag 30. november skal puljene i første runde av mennenes verdensmesterskap i 2018 trekkes. Trekningen skal foregå i Palazzo Vecchio i Firenze, og vil bli vist live både på italienske RaiSport, samt på det italienske forbundets YouTube-kanal her og Facebook her, fra kl. 16:30. Kvinnenes mesterskap skal trekkes i Japan 7. desember.

Som kjent skal 24 lag delta i mesterskapet, der de innledende kampene spilles i Bulgaria og Italia, mens semifinaler og finaler går i Torino i Italia. I første runde er de 24 lagene fordelt i seks puljer, og det er fordelingen her som skal avgjøres torsdag. Åtte av lagene er allerede fordelt med bakgrunn i den internasjonale rankingen, i tillegg til at arrangørlandene er plassert inn i hver sine puljer. Fordelingen på de åtte lagene ser slik ut:
Pulje A (i Italia): Italia (arrangør) og Argentina (rank 7)
Pulje B (i Bulgaria): Brasil (rank 1) og Canada (rank 6)
Pulje C (i Italia): USA (rank 2) og Russland (rank 5)
Pulje D (i Bulgaria): Bulgaria (arrangør) og Polen (rank 3)

De resterende seksten lagene er fordelt fire og fire på bakgrunn av ranking, og trekkes inn i puljene. Fordelingen er slik:
Rank 7-10: Iran, Frankrike, Serbia, Japan
Rank 11-14: Egypt, Belgia, Cuba, Australia
Rank 15-18: Finland, Kina, Slovenia, Tunisia
Rank 19-22: Nederland, Puerto Rico, Kamerun, Den Dominikanske Republikk

Dette betyr altså at f.eks. Frankrike og Serbia ikke kan havne i samme innledningspulje, men de kan selvsagt møte hverandre i andre i andre runde når de fire beste lagene i en pulje slås sammen med en annen.

Du kan lese om trekningen torsdag hos FIVB her.

Legg igjen en kommentar