Publiserte artikler

Champions League trukket

De hedrete i Moskva. Foto: CEV

Ved en gallatilstelning i Moskva i går ble puljene til fjerde runde i Champions League trukket. Hos mennene skal tjue lag spille om hvilke tolv som får ta seg til playoff 12. Det er de to beste i hver firelagspulje pluss de to beste treerne. Hos kvinnene deltar seksten lag i fjerde runde. Her spilles ikke playoff 12, så puljevinnerne samt de to beste toerne går til playoff 6. Hos mennene skal to runder i puljespillet unnagjøres før jul, mens siste runde går 28. februar. Hos kvinnene går en runde før jul, mens puljespillet avsluttes 27. februar.

Før trekningen var lagene fordelt i seedete puljer som ble trukket fra laveste til høyeste. For oss er det selvsagt interessant å følge den eneste norske som fortsatt deltar i Champions League. Og Andreas Takvam og VfB Friedrichshafen må sies å ha fått en relativt grei trekning når de i puljespillet skal møte Halbank Ankara, PAOK Tessaloniki og Ford Store Levoranta Sastamala. Sastamala var i likhet med Friedrichshafen et lag som kvalifiserte seg til puljespillet gjennom tredje runde, og heller ikke de to andre lagene virker uovervinnelige. Hele resultatet av trekningen finner du her.

Gallaforestillingen hadde også et innslag med utdeling av utmerkelser til volleyballpersonligheter. De gikk til følgende:
Årets mannlige spiller: Maxim Mikhailov, Russland
Årets kvinnelige spiller: Tijana Boskovic, Serbia
Kings of the Beach: Paolo Nicolai og Daniele Lupo, Italia
Årets trener for kvinnelag: Giovanni Guidetti, Italia
Årets trener for herrelag: Vladimir Alekno, Russland
Spesiell utmerkelse for fremragende resultat i aldersgruppekonkurranse: Maria Voronina og Mariia Bocharova, Russland
Livstidsutmerkelse: Carlo Magri, Italia
Årets CEV-begivenhet: EM i Polen

Du kan lese mer om de som har fått utmerkelsene her.

Legg igjen en kommentar