Publiserte artikler

Landskamper i Norge

De norske seniorlandslagene skal som kjent delta i kvalifiseringen til EM i 2019. Kvalifiseringen foregår ved at de påmeldte lagene som ikke er blant de tolv forhåndskvalifiserte til sluttspillet, er fordelt i puljer med stort sett fire lag i hver. Lagene i puljene møter hverandre to ganger, en borte og en hjemme. Begge de norske lagene er havnet i puljer med fire lag, noe som gir seks landskamper i Norge i perioden fram til sluttspillet, som for kvinnenes del er delt mellom Polen, Tsjekkia, Tyrkia og Ungarn, mens Belgia, Frankrike, Nederland og Slovenia deler mennenes. Dette er første gang tjuefire lag skal delta i sluttspillet.

De norske kvinnene er havnet i pulje med Hellas, Montenegro og Ukraina, mens mennene skal spille mot Georgia, Hviterussland og Spania. Det europeiske forbundet, CEV, har alt satt opp datoer for når de norske hjemmekampene skal spilles, og hvem motstanderne da blir. Oppsettet ser slik ut:
Kvinner
18. el. 19. august 2018 Norge – Hellas
25. el. 26. august 2019 Norge – Montenegro
9. januar 2019 Norge – Ukraina
Menn
15. august 2018 Norge – Hviterussland
25. el. 26. august 2018 Norge – Spania
5. el. 6. januar 2019 Norge – Georgia

Det norske volleyballforbundet melder imidlertid på sine nettsider at de vil forsøke å endre noen av datoene på hjemmekampene. Det gjør de i forbindelse med en sak der de vil finne arrangører til kampene. Utlysingen kan du se her. Det er trolig et begrenset antall steder som kan ta på seg slike arrangement, ikke minst fordi det er visse krav til hallstørrelse, takhøyde, lysstyrke og tilskuerkapasitet.

Meldingen fra CEV etter trekningen med puljeoppsett ser du her.

Legg igjen en kommentar