Publiserte artikler

Puerto Rico og Cuba til VM

Cubansk jubel for VM-plass. Foto: NORCECA

Det måtte beregning av ballkvotient til for å finne de to siste lagene til neste års VM for menn. Etter at Cuba gikk på et uventet 0-3-nederlag for Mexico lørdag, var de tvunget til å slå Puerto Rico 3-0 i går. Og Puerto Rico ville være klare for VM om de vant ett sett, og skulle de tape 0-3, måtte de sikre seg nok poeng i settene til at de ikke ble sist blant de tre lagene som slåss om billettene til Bulgaria/Italia. Alle lagene slo nemlig det fjerde laget i turneringen på Cuba, Guatemala, klart 3-0.

Etter fadesen lørdag, greide imidlertid Cuba jobben. De slo Puerto Rico 3-0 (25-21, 25-22, 30-28), noe som førte til at begge passerte Mexico. Alle de tre lagene hadde to seire og ett tap, og settforhold 6-3. Men med ballkvotient 1.157 for Puerto Rico og 1.124 for Cuba, gikk begge forbi Mexico, som hadde 1.052.

Referat, resultat og tabell finner du hos NORCECA her.

De tjuefire lagene som er klare for mennenes VM i 2018 er dermed følgende:
Fra Europa (CEV): Italia (arrangør), Bulgaria (arrangør), Polen (tittelforsvarer), Russland, Frankrike, Serbia, Slovenia, Nederland, Finland og Belgia.
Fra Nord- & Sentral-Amerika og Karibia (NORCECA): USA, Den Dominikanske Republikk, Canada, Puerto Rico og Cuba.
Fra Sør-AMerika (CSV): Brasil og Argentina
Fra Asia (AVC): Iran, Japan, Kina og Australia
Fra Afrika (CAVB): Tunisia, Egypt og Kamerun

Trekningen av puljene i første runde vil skje 30. november i Firenze, en av byene som skal ha puljespill.

Legg igjen en kommentar